Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Gegužės mėnesio Tarybos posėdyje pasveikinti nusipelnę medikai

Gegužės 2-ąją įvyko Šiaulių miesto tarybos posėdis, kaip įprasta, jis pradėtas nuo Lietuvos Respublikos himno giedojimo, šį kartą Tarybos posėdžių salėje jį atliko Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazijos vokalinis kvartetas, dainininkus ruošė muzikos mokytoja Vaiva Malinauskaitė, kuriai praėjusiais metais Šiaulių miesto savivaldybė įteikė Metų mokytojo apdovanojimą.

Apdovanoti nusipelnę medikai

Į Šiaulių miesto savivaldybės Tarybos posėdžių salę buvo pakviesti Respublikinės Šiaulių ligoninės medikai, dirbantys Moters ir vaiko klinikoje: Vaikų intensyvios terapijos gydytojas anesteziologas reanimatologas Dobilas Ovsiukas ir Vaikų konsultacijų skyriuje dirbanti bendrosios praktikos slaugytoja Zita Ancienė.

Šių Respublikinės Šiaulių ligoninės medikų darbas garbingai įvertintas LR Sveikatos apsaugos ministerijos, vos prieš kelias dienas jie apdovanoti „Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimuose“.

„Balandžio 27–ąją Lietuvoje šventėme Medicinos darbuotojų dieną. O balandžio 30-ąją du Respublikinės Šiaulių ligoninės medikai buvo įvertinti jiems įteikiant Nusipelniusio Lietuvos mediko apdovanojimą. Džiaugiamės, kad Šiauliuose dirba tokie nuostabūs specialistai ir viso miesto vardu juos sveikiname“, – įteikdamas simbolines dovanas Z. Ancienei ir D. Ovsiukui džiaugėsi meras Artūras Visockas.

Vaikų intensyvios terapijos gydytojas anesteziologas reanimatologas Dobilas Ovsiukas jau 34 metus dirba Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Medikas yra itin vertinamas kolegų ir pacientų. Savo profesinį gyvenimą D. Ovsiukas paskyrė vaikams – dirba Vaikų skubiosios medicinos pagalbos ir intensyviosios terapijos centre Intensyvios terapijos padalinyje nuo pat centro įsteigimo pradžios.

Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos Vaikų konsultacijų skyriuje dirbanti bendrosios praktikos slaugytoja Zita Ancienė yra ilgametė, itin vertinama ir gerbiama įstaigos darbuotoja. Ją myli dabartiniai kolegos, geru žodžiu Z. Ancienę mini ir buvę kolektyvo nariai, komplimentų jos darbui negaili ir mažųjų pacientų tėveliai. Konsultacijų skyriuje moteris su gydytojais vaikų pulmonologais ir gydytojais vaikų alergologais dirba nuo 1992 metų.

Su gražiais jubiliejais pasveikintos dvi Tarybos narės

Šiaulių miesto Garbės pilietė Violeta Laugalienė balandžio 16 d. dieną šventė 65 metų jubiliejų.

Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narė Irina Barabanova balandžio 7-ąją šventė 60 metų jubiliejų.

 

Gegužės mėnesio Tarybos posėdyje priimti 55 projektai.

Mero padėjėja Alaina Štreimikytė.