Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Miesto bibliotekai dovanotos knygos ukrainiečių kalba

Ukrainos ambasados Lietuvoje ir ukrainiečių integracijos centro „Malva“ iniciatyva Šiaulių miesto savivaldybės viešajai bibliotekai padovanota 54 pavadinimų 64 knygos ukrainiečių kalba. Tai knygos, skirtos vaikams ir jaunimui.

Bibliotekoje daugėja knygų ukrainiečių kalba

Balandžio 29 d. „Šaltinėlio“ filiale (Trakų g. 20A) įvyko knygų perdavimas bibliotekai. Susitikime dalyvavo bibliotekos direktorė Irena Žilinskienė ir „Šaltinėlio“ filialo vedėja Rita Božienė, ukrainiečių integracijos centro „Malva“ direktorius Sergejus Achmetovas, atstovės Žana Tolstikova, Olena Lastivka, Elena Muzychenko.

Biblioteka džiaugiasi papildytomis knygų lentynomis nauja, ukrainietiška literatūra ir platesnėmis galimybėmis skaityti ukrainiečiams vaikams ir jaunimui. Visas šias knygas Šiaulių mieste gyvenantys ukrainiečiai galės rasti Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Šaltinėlio“ filiale. Iš viso šiame bibliotekos padalinyje yra beveik 300 ukrainietiškų knygų 200 pavadinimų.

Knygos atvežtos iš Kijevo miesto

Knygos atkeliavo iš Ukrainos Kijevo miesto. Visos knygos išleistos leidykloje „A-BA-BA-GA-LA-MA-GA“. „A-BA-BA-GA-LA-MA-GA“ yra pačioje Kijevo širdyje ir yra laikoma ne tik pirmaujančia Ukrainos vaikų literatūros leidykla, bet ir viena garsiausių Rytų Europoje.

Leidykla atveria ir paauglių literatūros erdvę. O viskas prasidėjo nuo pirmosios „Hario Poterio“ knygos su unikaliu ukrainietišku viršeliu išleidimo, kurią, beje, galima pamatyti ant pačios Joan Rowling darbalaukio interviu televizijai pirmosios knygos išleidimo proga.

Garsių iliustratorių ir vertėjų dėka „A-BA-BA-GA-LA-MA-GA“ leidžia itin meniškas knygas, kuriose originalus tekstas derinamas su kokybiška poligrafija. Juk nuo pat leidyklos įkūrimo daug laiko buvo skiriama leidinių kokybei.

Beje, „Ukrainiečių abėcėlė“ 1992 metais tapo pirmuoju „A-BA-BA-GA-LA-MA-GY“ leidimu. Nuo tada „Ababagalamazh“ knygos laimėjo prestižinius knygų konkursus ir sulaukė geriausių įžymybių iš viso pasaulio atsiliepimų.

Biblioteka dėkoja Ukrainos ambasadai Lietuvoje už tai, kad tokiu sunkiu metu rado išteklių ir padėjo papildyti bibliotekos fondą ukrainietiškomis knygomis bei ukrainiečių integracijos centrui „Malva“ už aktyvų ir glaudų bendradarbiavimą.

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Nuotraukos – bibliotekos archyvo

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas