Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Auksinio šaulio padėkos ženklas įteiktas gydytojui Povilui Venckui

Minint tikrąjį Šiaulių gimtadienį, iškilmingai įteiktas Auksinio šaulio padėkos ženklas. Šiais metais miesto meras Artūras Visockas juo apdovanojo žinomą Respublikinės Šiaulių ligoninės mediką, vaikų chirurgijos gydytoją, ortopedą traumatologą Povilą Venckų. Auksinio šaulio padėkos ženklas skiriamas iškiliems, savo profesine ar visuomenine veikla ne tik Šiaulius, bet ir Lietuvą garsinantiems švietimo, medicinos, sporto, verslo, kultūros ir kitų sričių atstovams.

Sveikindamas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje jau 45 metus dirbantį vaikų chirurgą Povilą Venckų Šiaulių miesto meras A. Visockas atkreipė dėmesį į prasmingą medikų darbą ir pagalbą žmogui.

„Simboliška, kad būtent miesto gimimo dieną turiu galimybę pasveikinti ir įteikti šį apdovanojimą gerbiamam, visuomenėje vertinamam, savo darbui atsidavusiam medikui. Teikdamas padėkos ženklą Povilui Venckui, reiškiu pagarbą visiems medicinos darbuotojams, gydytojams, kurie tarnauja žmonėms vedini tikro pašaukimo. Gydytojas palinkęs prie ligonio yra ne formalistas, o visų pirma žmogus iš didžiosios raidės. Gydytojas Povilas Venckus yra ne tik aukščiausio lygio specialistas, bet ir labai šiltos širdies moralus žmogus. Jis neša savyje tą humanistinę šviesą, kurią perima ir aplinkiniai. Dažnai sakome, kad Šiauliai šviečia, jie šviečia visų pirma žmonėmis, asmenybėmis, atsidavusiomis prasmingiems darbams“, – ceremonijos metu kalbėjo Šiaulių meras.

Padėkos žodį tardamas Auksinio šaulio ženklo laureatas, gydytojas P. Venckus prisiminė darbo pradžią, dėkojo specialistams su kuriais dirba, ir linkėjo stiprybės ligoninei ir visai bendruomenei.

„Aš labai džiaugiuosi, kad esu šitaip įvertintas. Šį apdovanojimą suvokiu, kaip padėką už visą savo darbą Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Čia dirbti atėjau 1976 m. Nuo pirmų dienų labai aktyviai įsiliejau į veiklą ir jau po penkių metų tapau skyriaus vedėju. Džiaugiuosi darbo patirtimi ir santykiais su kolegomis. Visada buvau reiklus sau ir kitiems, ypač tada, kai kalba pasisukdavo apie vaikų chirurgiją. Čia praėjo 45 metai – visas inovacijas, kurių sėmiausi studijuodamas, gilindamas žinias įvairiose stažuotėse užsienio šalyse, stengiausi parsivežti čia, į Šiaulius. Subūriau tvirtą skyriaus komandą ir tikiu, kad taip yra todėl, kad visada pats tiesiog dirbau kartu. Buvau ir esu darbininkas – nebijau to pasakyti. Medicinos srityje svarbi kiekviena grandis – jeigu sugebi matyti nuo mažiausio iki didžiausio – viskas klostosi gerai. Gerbiu ir myliu Šiaulių miestą, Respublikinę Šiaulių ligoninę. Taigi šiai gydymo įstaigai noriu palinkėti stiprybės, o visuomenei supratimo, kad medikas irgi žmogus ir vienokių ar kitokių klaidų kartais nepavyksta išvengti“, – sakė P. Venckus.

Jaukią ir iškilmingą Auksinio šaulio ženklo įteikimo ceremoniją, kuri vyko Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikoje, papuošė Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos auklėtinių pasirodymas. Jaunųjų talentų mokytoja – Šiaulių miesto garbės pilietė Nijolė  Prascevičienė, žinoma pedagogė taip pat yra pelniusi  Auksinio šaulio padėkos ženklą. Povilą Venckų nuoširdžiai sveikino kolegos medikai.

Respublikinės Šiaulių ligoninės ir Šiaulių miesto savivaldybės informacija

V. Lebedžio nuotraukos