Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Izraelio regbio rinktinė čempionatui ruošėsi Šiauliuose!

Europos regbio 7 čempionatui Izraelio rinktinė ruošėsi Šiauliuose. „Trophy“ divizione žaidžianti ekipa mūsų miestą prieš svarbiausią sezono išbandymą rinkosi dėl palankaus klimato, puikios regbio sporto bazės ir galimybės treniruotis su stipriomis šios sporto šakos komandomis.

Izraelio regbio rinktinė Šiauliuose turėjo penkių dienų regbio stovyklą. Jos metu komanda treniravosi Gardino ir Zoknių stadionuose, regbio klubo „Vairas“ sporto salėje. Baigiantis stovyklai svečių komanda sužaidė draugiškas rungtynes su Lietuvos vyrų ir U18 rinktinėmis. Varžybose netrūko intriguojančių momentų. Šių rinktinių susitikimas padėjo  galutinai apsispręsti ir Lietuvos rinktinės treneriui  Tomui Ziboliui, dėl pagrindinio dvyliktuko vykstančio į Maskvą, kur rinktinė žais lemiamą turą Europos čempionate. Jaunimui aikštelėje buvo puiki proga pasitikrinti savo jėgas ir galimybes prieš kitą mėnesį Lenkijoje vykstantį Europos U18 regbio čempionatą. 

Rinktinių kovas aikštelėje stebėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, miesto bei regiono žydų bendruomenių atstovai, kiti svečiai.

Izraelio regbio rinktinės vyriausiasis treneris Kevinas Musikanthis nuoširdžiai pasidžiaugė viešnage Šiauliuose. Lietuviškų šaknų turintis ekipos vadovas liko sužavėtas svetingumu ir sudarytomis gyvenimo ir treniruočių sąlygomis, kurios prisidėjo įvykdant komandos pasiruošimo čempionatui planą. Treneris svarsto galimybę Šiaulius komandos pasiruošimui rinktis ir kitąmet.

„Pastarųjų metų įdirbis jau leidžia pasidžiaugti puikiais rezultatais. Nežinau, ar daug yra užsienio šalių rinktinių, kurios atvyktų treniruotis kuriame Lietuvos mieste. Šiauliuose matome tikrą miesto ir sporto bendruomenės bendrų pastangų kuriant sporto infrastruktūrą grąžą. Tai, kad mus renkasi užsienio sportininkai ne tik patvirtina Šiaulių pelnytą sporto miesto titulą, bet tuo pačiu neša konkrečią naudą vietos verslui“, – po draugiškų rinktinių varžybų sakė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Simboliška, kad Izraelio rinktinė į Šiaulius atvyko šiemet, kai švenčiamas miesto 100 metų sporto jubiliejus. Sporto istorija Šiauliuose prasidėjo vietos žydams įkūrus pirmąjį mieste „Makabio“ sporto klubą.

Lietuvos regbio federacijos ir Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Irmanto Kukulskio ir Vitalio Lebedžio nuotraukos