Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kokios eglutės lauksime kitoms Kalėdoms?

Kasmet artėjant gražiausioms žiemos šventėms, Šiaulių miesto savivaldybė ir Šiaulių kultūros centras stengiasi sukurti stebuklingą atmosferą bei nudžiuginti šiauliečius ir miesto svečius išskirtinėmis puošmenomis, įspūdingai papuošta pagrindine Kalėdų eglute Prisikėlimo aikštėje bei margaspalviais naujamečiais fejerverkais. Siekiant sužinoti, kokių lūkesčių šiauliečiai turi 2022 metų Kalėdoms, surengta gyventojų apklausa.

Šiaulių miesto savivaldybė, siekdama įtraukti miestiečius į svarbių sprendimų priėmimą, pakvietė šiauliečius išsakyti savo nuomonę dėl Šiaulių kalėdinės eglės puošybos koncepcijos bei naujamečių fejerverkų. Dėkojame kiekvienam apklausoje dalyvavusiam šiauliečiui! Žinome, kad visuomenės susidomėjimas balsavimo rezultatais didelis, todėl skubame su jais supažindinti. Dėl 2022 m. pagrindinės miesto Kalėdų eglės puošybos balsavo 982 miesto gyventojai. Pusė balsavusiųjų (50,8 %) norėtų, kad šių metų pabaigoje puoštume tą pačią Kalėdų eglutę, tik įvestume minimalių pakeitimų. 16,8 % apklausos dalyvių rinktųsi visai nepakeistą eglutę, o 30,2 % norėtų kitos pagrindinės kalėdinės puošmenos koncepcijos. Apklausos anketą pildę šiauliečiai siūlė ir savo alternatyvas, nemaža dalis pageidavo centre natūralios eglutės, esą ją puošti būtų galima tik lemputėmis arba gyventojų suneštais žaisliukais.    

Dėl Naujųjų metų naktį dangų nutvieskiančių fejerverkų pasisakė 987 šiauliečiai, tačiau vienareikšmiško sprendimo balsavime dalyvavę šiauliečiai nepriėmė, mat 50,6 % Šiaulių miesto gyventojų mano, kad fejerverkų reikia, 45,6 % įsitikinę, kad nereikia. Tad galutiniai sprendimai bus priimti tolimesnių svarstymų ir diskusijų metu. Šiauliečiai pateikė ir kitų pasiūlymų, gyventojų nuomone, fejerverkus galėtų pakeisti lazerių, šviesų šou ar šviečiančių dronų pasirodymai. 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis