Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Nenaudojamų žemės sklypų Šiaulių mieste savininkų dėmesiui!

                      Informuojame, kad vadovaujantis Šiaulių miesto savivaldybės tarybos 2019 m. birželio 6 d. sprendimu Nr. T-251 patvirtintu Nenaudojamų žemės sklypų Šiaulių mieste nustatymo tvarkos aprašu (toliau – Aprašas) Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2021 m. liepos 21 d. įsakymu Nr. A-1189 patvirtintas Nenaudojamų privačios nuosavybės teise valdomų žemės sklypų sąrašas ir įsakymu Nr. A-1188 Nenaudojamų iš valstybės nuomojamų žemės sklypų sąrašas.

                      Pranešame, kad iki 2021 m. rugpjūčio 10 d. žemės sklypų savininkai, nuomininkai ar naudotojai gali teikti motyvuotus prašymus išbraukti žemės sklypą iš atitinkamo sąrašo su įrodymais (nuotraukos). Prašome atkreipti dėmesį, kad pateikus prašymus po 2021 m. rugpjūčio 10 d. žemės sklypas nebus išbraukiamas iš atitinkamo sąrašo.

                      Nesutvarkyti sklypai po 2021 m. rugpjūčio 10 d. bus įtraukti į galutinius ir nekeičiamus Nenaudojamų privačios nuosavybės teise valdomų žemės sklypų ar į Nenaudojamų iš valstybės nuomojamų ar naudojamų žemės sklypų sąrašus, žemės sklypų valdytojams už nenaudojamus privačios nuosavybės teise valdomus žemės sklypus bus taikomas Savivaldybės tarybos 2020 m. birželio 18 d. sprendimu Nr. T-268  padidintas 4 procentų žemės mokesčio tarifas (nuo žemės mokestinės vertės), o už nenaudojamus iš valstybės nuomojamus žemės sklypus – Savivaldybės tarybos 2018 m. birželio 7 d. sprendimu Nr. T-222  nustatytas 4 procentų žemės vertės nuomos mokesčio už valstybinę žemę tarifas.

                      Žemės sklypų savininkų ir nuomininkų dėmesiui! Aprašo 9.2.2 papunktyje nurodyta, kad „kai Apraše nurodytais atvejais žemės sklypo savininko, nuomininko ar naudotojo nėra galimybės informuoti registruotu laišku (nėra deklaruota gyvenamoji ar buveinės vieta, deklaruotas išvykimas į kitą valstybę nenurodant tikslaus adreso ir pan.), jam siųstina informacija skelbiama Savivaldybės interneto svetainėje ir nuo tokios informacijos paskelbimo dienos laikoma, kad žemės sklypo savininkui, nuomininkui ar naudotojui tinkamai įteikta Apraše nurodyta informacija“. Su Savivaldybės tarybos sprendimais galima susipažinti Savivaldybės interneto svetainėje http://www.siauliai.lt/aktai/.                    

                      Informacija teikiama Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriuje tel.: (8 41) 596 309, 383 442, 596 276, 596 323.

                      Nenaudojamų privačios nuosavybės teise valdomų žemės sklypų sąrašas

                      Nenaudojamų iš valstybės nuomojamų žemės sklypų sąrašas

Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyrius