Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Savanorystė – išnaudojimas ar būdas augti?

LiJOT – Lietuvos jaunimo organizacijų taryba – didžiausia nevyriausybinė, ne pelno siekianti, skėtinė organizacija, jungianti Lietuvos nacionalines bei regionines jaunimo organizacijas, įsikūrusi 1992 metų rugsėjo 19 dieną. Šiuo metu LiJOT po vienu skėčiu talpina 70 nevyriausybinių jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų, o tai yra tūkstančiai jaunų Lietuvos žmonių. LiJOT 2022 m. sausio 27 d. kviečia visus, besidominčius savanoriška veikla, jungtis į konferenciją, skirtą savanorystės aktualumui mūsų visuomenėje aptarti.
„Savanoriaudamas pas mus gausi marškinėlius!“ – sakė jie.
„Būk mūsų savanoriu ir gausi nemokamus pietus!“– sakė jie.
„Už savanorystę atsilyginsime skanumynais!“ – jie ir dar daug kitų sakė tokius ir panašius žodžius.
Ar savanorystė iš tiesų yra tik marškinėliai, pietūs, galimybė atsivesti draugą?
Į šį klausimą jie neatsakė ir neatsakys, bet tai padarysime mes! Aš, tu, tavo draugas ir kiekvienas jaunas žmogus aplinkui – visi mes turime žinoti, kodėl savanoriška veikla yra svarbi, kokiais būdais savanoriai kuria pridėtinę vertę visuomenėje ir kas, galiausiai, yra ta tikroji savanorystė.
Kviečiame prisijungti kiekvieną, nepriklausomai nuo to, kokia jūsų savanorystės patirtis ar kiek esate su ja susipažinę. Prisijunkime tam, kad pasibaigus konferencijai žinotume, kas toji savanorystė – elementari užduotis nešioti kopėčias iš kampo į kampą ar galimybė tomis pat kopėčiomis pasinaudoti kopiant į aukštumas.
Apie tai ir dar daugiau jau sausio 27 d. Konferencijos programa bus paskelbta greitai.
Dalyvavimui būtina registracija, kurią rasite čia: http://bit.ly/RegistracijaSavanoryste
Konferencija finansuojama ES struktūrinių fondų lėšomis.
Informacija parengta pagal LiJot FB informaciją