Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Savanorystė yra iššūkis, bet užtai koks!

2021 lapkričio 22 dieną Šiaulių sporto gimnazijos mokiniai aplankė gyvūnų prieglaudą „Letenėlę“. Įkvėpti tarptautinio Lietuvos, Danijos, Portugalijos ir Ispanijos Erasmus+ partnerystės projekto „International Volunteer Teenagers Awarnesess“ („Būk savanoriu – pakeisk pasaulį“) tikslais ir suplanuotomis veiklomis gimnazistai ir visa bendruomenė suruošė lauktuvių mažiesiems draugams – ėdalo, apklotų, rankšluosčių ir kt.

Visa tai perdavę, mokiniai taip pat susipažino su gyvūnų laikymo sąlygomis, jų atsiradimo ir gyvenimo istorijomis, galimais pagalbos būdais. Svečiavimosi metu buvo galima pamatyti, paglostyti, pakalbinti kačių, šunų ir net ožių. Ši gyvūnų prieglauda padeda tiems kam pagalbos labiausiai reikia.

Stengdamiesi būti aktyvūs, matomi ir naudingi ne tik stebėjo, sužinojo, bet ir aktyviai veikė – pavedžiojo prieglaudos gyventojus – kas po vieną, kas po du. Tokia pagalba ir skirtas laikas buvo reikšmingas, nes, svarbiausia, sportininkai pasijautė gebantys rūpintis kitais ir labai reikalingi savo darbu, bendravimu, parama.

Savanorystė – ne vienkartinis veiksmas, tai nenutrūkstantis procesas. Savanorystė - žmogaus egzistencijos pagrindas. Ji formuoja žmogaus vertybes, paliečia širdį, protą ir sielą. Savanoriška veikla suteikia naudingų, gyvenimą keičiančių potyrių ir prisiminimų, kuriuos galima puoselėti visą gyvenimą.

Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas