Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių miesto viešųjų pirkimų patirtis pristatyta respublikinėje konferencijoje

Šiaulių miesto savivaldybės atstovai pristatė savivaldybės patirtį Verslo žinių konferencijoje VIEŠIEJI PIRKIMAI 2024. Savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis ir Šiaulių apskaitos centro direktorius Aurelijus Juška pasidalino informacija, kaip mūsų mieste buvo vykdoma viešųjų pirkimų centralizacija.

Vilniuje vykusioje respublikinėje konferencijoje VIEŠIEJI PIRKIMAI 2024: sprendimai verslui buvo aptariamos įvairiausios su viešaisiais pirkimais susiję temos, nuo naujovių teisėkūroje iki dirbtinio intelekto sistemų naudojimo. Dėmesio buvo skirta ir Šiauliuose įvykusiems pokyčiams.

Pokalbyje „Metai su viešųjų pirkimų centralizacija: patirtys, rezultatai, pamokos“ Šiaulių savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis informavo, kad įgyvendinant Viešųjų pirkimų įstatyme numatytą pareigą centralizuoti viešuosius pirkimus, buvo pasirinktas ir realizuotas sprendimas perduoti viešųjų pirkimų vykdymą BĮ Šiaulių apskaitos centrui, kuris jau vykdė centralizuotos apskaitos funkciją.

Šiaulių apskaitos centro vadovas Aurelijus Juška dalijosi patirtimi su kokiais iššūkiais tenka susidurti, įvardijo viešųjų pirkimų centralizavimo privalumus.

Pokalbyje taip pat dalyvavo CPO LT direktorė Neringa Andrijauskienė ir  Viešųjų pirkimų ekspertas Audrius Kuznicovas, jį moderavo teisininkė ir viešųjų pirkimų ekspertė Karolina Telyčėnaitė-Kacvinskė.

 

Nuotraukų autorius Vladimiras Ivanovas/"Verslo žinios"

 

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis