Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Skiepijami Šiaulių pareigūnai

Šiaulių vakcinacijos centre COVID-19 vakcina pradėti skiepyti Šiaulių policijos pareigūnai. Šiaulių miesto savivaldybė viena pirmųjų šalyje ėmėsi policijos darbuotojų vakcinavimo. Šiaulių apskrities policijos komisariato vadovas džiaugiasi, kad kas dieną su visuomene bendraujantys policininkai pagaliau gaus apsaugą, to laukta jau seniai.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas inicijavo policijos pareigūnų skiepijimą, atkreipdamas dėmesį, kad lygiagrečiai vyresnio amžiaus gyventojų vakcinavimo turėtų būti nuosekliai skiepijami ir kai kurių profesijų atstovai: medikai, su pradinukais ir abiturientais dirbantys mokytojai, policininkai. Dalis medicinos darbuotojų ir mokytojų jau gavo vakcinos dozes, policininkams vakcinacijos eilės būtų tekę dar palaukti.

Su Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku Ramūnu Sarapu miesto meras antradienį sutarė, kad nuo trečiadienio pradedamas pareigūnų skiepijimas. Per pusdienį Šiaulių vakcinavimo centre vakcinos dozes gavo virš 50 pareigūnų.

„Mūsų pareigūnai kiekvieną dieną kontroliuoja karantino reikalavimų laikymąsi, vyksta į iškvietimus, tiria nusikaltimus, bendrauja su gyventojais. Artėja ilgasis šv. Velykų savaitgalis, kai laukia itin daug darbo, o policininkai iki šiol neturėjo jokios rimtesnės apsaugos, nuolat rizikavo savo, kolegų ir šeimos narių sveikata. Žinome, kad jau po pirmo skiepo stiprėja atsparumas virusui, tad greičiau atsiras galimybė grįžti į įprastą darbinį ritmą. Ačiū, kad pagaliau buvo atkreiptas dėmesys į tvarkos sergėtojus, nes šalyje jau turime pavyzdžių, kai dėl viruso išplitimo tenka ko ne visiškai uždaryti kai kuriuos komisariatus, panaši situacija yra Panevėžyje“, – kalbėjo savo kolegas į vakcinavimo centrą atlydėjęs komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas.

Pasak Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Vinco Urbonavičiaus, penktadienį planuojama paskiepyti dar per 100 policijos pareigūnų. Vakcinavimui naudojamas sukauptas vakcinų rezervas. Savaitės pabaigoje bus baigiamos beveik visos „AstraZeneca“ atsargos.
„Kitą savaitę sieksime, kad būtų paskiepyta dalis gimnazijų mokytojų, taip grąžinsime viltį abiturientams bent mėnesį prieš sesiją grįžti į klases ir kuo geriau jiems pasiruošti egzaminams. Kol kas epidemiologinė situacija leidžia to tikėtis, segamumas, lyginant su kitais didmiesčiais, yra neaukštas“, – žiniasklaidos atstovams sakė Šiaulių meras Artūras Visockas.

Kaip tik antradienį vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į savivaldybes, prašydama policijos pareigūnus skiepyti prioriteto tvarka, esant nepanaudotų vakcinų likučiui.