Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Akademijos abiturientams pirmą kartą įteikti oficialūs baigimo pažymėjimai

Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijoje – išleistuvių metas. Akademiją baigia 13 sportininkų, kuriems direktorius Aivaras Strockis pirmą kartą šios sporto įstaigos istorijoje, įteikė oficialius baigimo pažymėjimus. Atsiimdami juos ir dovanas sportininkai dalinosi ateities planais:  vieni liks gimtajame mieste, kiti  vyks studijuoti į kitus Lietuvos miestus ar svečias šalis. Tačiau visi abiturientai buvo vieningi – meilė sportui, pagarba treneriams ir komandoje užgimusi draugystė jų širdyse visada užims svarbią vietą.

Armandas Marmazinskas regbio treniruotes pas trenerį Irmantą Kukulskį lankyti pradėjo penktoje klasėje: „Regbį žaidžiu septynerius metus. Atėjau pas trenerį Irmantą ir jo treniruojamoje komandoje baigiu akademiją. Per šiuos metus su komandos draugais patyrėme daug pergalių džiaugsmo, buvo ir nusivylimų, skausmingų įvykių, bet stengėmės, sportavome ir kuo toliau, tuo labiau pamilome regbį. Šiuo metu sporte esu padaręs nedidelę pertrauką, tačiau ateities planuose – sugrįžti ir atstovauti „Vairo“ pagrindinei arba antrai komandoms. Su studijomis irgi dar neapsisprendžiau, todėl metus pasiimsiu laisvus, reikia pribręsti ir neskubant pasirinkti ką studijuoti, kuria kryptimi pasukti“, – pasakojo A. Marmazinskas.

Šiemet net aštuoni Irmanto Kukulskio auklėtiniai baigė akademiją. 

„Tiek daug kartu praėjome, patyrėme, tiek metų kartu prabėgo. Jie visada liks mano vaikais, man rūpės, kaip jiems seksis ateityje“, – pasakojo I. Kukulskis. 

Trečioje klasėje į žolės riedulio treniruotes atėjusios Gabrielė Jakunčikovaitė ir Austėja Žilinskaitė, jau skaičiuoja dešimtus akademijoje praleistus metus. Su komanda nuo pat mažumės augusios ir pergales skynusios merginos su liūdesiu palieka komandą, tačiau besibaigiančiame sezone dar turi paskutinį tikslą – Lietuvos čempionate padėti „Akademijos“ komandai iškovoti trečią vietą.    

„Labai geri įspūdžiai per visus tuos dešimt metų praleistų drauge. Augom su komanda nuo vaikystės, nesiskyrėm, buvom kaip šeima, liksime draugėmis ir toliau, po visų sportų. Aš planuoju vykti į kitą šalį studijuoti, treneriai kalbina, kad ten susirasčiau klubą, palaikyčiau formą“, – pasakojo G. Jakunčikovaitė.

„Labai liūdna, kad reikia palikti trenerę, komandą. Užaugom, susidraugavom, buvome viena šeima. Aš planuoju vykti studijuoti į kitą miestą. Kažin, ar pavyks derinti mokslus ir žaidimą „Akademijos“ komandoje, negalėsiu taip dažnai sugrįžti. Mūsų bendravimas nesibaigs šiuo etapu. Augome visos nuo mažens, bendravome, bandysime palaikyti tą ryšį ir toliau“, – planais dalinosi A. Žilinskaitė. 

Trenerė Genutė Juodienė atsisveikina su septyniomis merginomis: keturiomis iš Žolės riedulio akademijos ir trimis iš Šiaulių sporto gimnazijos.

„Šios merginos buvo ypatingai darbščios, gabios, motyvuotos. Ir mokėsi gerai, ir sportavo gerai, ir visas varžybas atlaikė, ir sugebėjo susiplanuoti savo ateitį. Jei kai kurios merginos liks Šiauliuose, galės žaisti už mūsų komandą, jei neliks, gal prisijungs prie kitų klubų. Gaila skirtis, labai geros mergaitės, bet toks gyvenimas“, – pasakojo trenerė Genutė Juodienė.

Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos direktorius  Aivaras Strockis sako, kad baigimo pažymėjimai – tai geroji patirtis, kurią jau dešimtmetį puoselėja jo taip pat vadovaujamas sporto centras „Dubysa“. 

„Akademijoje nebuvo tokios tradicijos, bet abiturientams stojant į aukštąsias mokyklas reikia pažymėjimo, kad sportavo, baigė akademiją. Nutarėme pažymėjimus įteisinti ir šiemet pirmi metai, kai tai įgyvendinome bei surengėme įteikimo ceremoniją. Labai džiaugiamės, kad tiek regbio, tiek ir žolės riedulio grupėse vaikų netrūksta, o iš to didelio skaičiaus jaunųjų sportininkų visuomet atsiranda itin gabių, kurie džiugina puikiais rezultatais. Tačiau svarbiausia, kad mūsų treneriai su auklėtiniais bendrauja ne tik treniruočių metu, bet ir joms pasibaigus, todėl mes užauginame ne tik puikius sportininkus, bet į gyvenimą išleidžiame labai gerus žmones“, – pasakojo Aivaras Strockis.  

Pirmieji Akademijos baigimo pažymėjimai įteikti:

Regbis : Arnas Bagarauskas, Kornelijus Kalitis, Armandas Marmazinskas, Airidas Rimas, Titas Saženis, Lukas Sivakovas, Dominykas Trinka, Aurimas Tvaskūnas (treneris Irmantas Kukulskis).

Žolės riedulys : Gabrielė Jakučikovaitė, Viktorija Jakunčikovaitė, Aistė Leščinskaitė, Austėja Žilinskaitė (trenerė Genutė Juodienė), Augustas Kostiukevičius (trenerė Donata Grigienė).

Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos informacija ir nuotraukos