Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Aptartas tolimesnis Šiaulių miesto ir Vilniaus universiteto bendradarbiavimas

Šiaulių mieste apsilankiusius Vilniaus universiteto rektorių profesorių Rimvydą Petrauską ir kanclerį Raimundą Balčiūnaitį priėmė Šiaulių savivaldybės vadovai. Kartu aptarta nemažai bendradarbiavimo projektų, kalbėta kaip stiprinti universitetines studijas Šiauliuose.

Su svečiais iš Vilniaus universiteto susitiko Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir jo komanda, Administracijos direktorius Antanas Bartulis, kiti Savivaldybės atstovai. Pirmiausia aptartos VU Šiaulių akademijos Botanikos sodo veiklos perspektyvos, sutarta artimiausiu metu ieškoti miestui ir Universitetui priimtinų sprendimų dėl šiuo metu nenaudojamo pastato Aušros alėjoje – Zubovų rūmų.

Svečiams pristatytas naujausias Šiaulių miesto tarybos sprendimas, pagal kurį, Šiaulių miestas gali skirti stipendijas regiono studentams, pasirinkusiems studijas bet kurioje mokslo įstaigoje, taigi ir Vilniaus universitete ar VU Šiaulių akademijoje.

„Turime didelį norą jausti Šiaulių savivaldybės paramą ir ją jaučiame, retai su kuria savivaldybe turime tokį glaudų ir nuoširdų santykį. Prašome ir tolimesnio pozityvumo ir palaikymo stiprinant VU Šiaulių akademiją“, – kalbėjo Rimvydas Petrauskas.

VU vadovas pakviestas dalyvauti STEAM konferencijoje, kurioje bus pristatoma Šiaulių patirtis ikimokyklinio ugdymo srityje.

„Ikimokyklinis ugdymas yra pati švietimo sistemos pradžia, taigi labai svarbu jau darželiuose pradėti pažintį su STEAM. Šiauliai spėjo sukaupti naudingos patirties šioje srityje, kuria pasiruošę dalintis su visos Lietuvos pedagogais. STEAM gali užtikrinti Lietuvos ekonominį proveržį, vaikams tai yra įdomu. Kalbant apie STEAM, Šiauliai yra numeris vienas Lietuvoje“, – komentavo Artūras Visockas.

Kartu kalbėta apie perspektyvą VU Šiaulių akademijoje plėsti studijų programų skaičių, užsieniečių studijas Šiauliuose.

Vilniaus universiteto rektoriui Rimvydui Petrauskui padėkota už bendradarbiavimą savivaldybės iniciatyvoje „Šiauliai auga“, kuri Europos Politikos inovacijų rinkimuose pateko tarp dešimties inovatyviausių metų švietimo projektų Europoje.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis