Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Atsipalaiduoti ir išbandyti save kūrybinėje veikloje kviečia Šiaulių kultūros centro amatų dirbtuvės

Prieš metus Šiaulių kultūros centre (Aušros al. 31) įkurtos Amatų dirbtuvės jau spėjo suburti edukacinių užsiėmimų gerbėjų ratą. Šį rudenį Šiaulių kultūros centras pristato net dvi naujas edukacijas vaikams ir jaunimui bei netikėtą naujovę – keramikos studiją suaugusiesiems. Šiaulių kultūros centras kviečia šiauliečius bei miesto svečius pažinti tradicinius amatus ir lavinti kūrybiškumą Amatų dirbtuvėse.

Edukacinių užsiėmimų nauda vaikų motorikos lavinimui, kūrybiškumo skatinimui, naujų žinių gavimui yra nepamatuojama. Atlikdami įvairias kūrybines veiklas, vaikai tyrinėja, susipažįsta su naujomis medžiagomis, mokosi, ugdo vertybines nuostatas, kartais keičia įsitikinimus.

Vaikams ir jaunimui Šiaulių kultūros centras siūlo penkis edukacinius užsiėmimus, kuriuose jie susipažins su tradiciniais amatais, išlaisvins kūrybiškumą. „Skatinant pažinti lietuvių kultūrą ir istoriją, edukaciniuose užsiėmimuose trumpai supažindiname su tradiciniais amatais, suteikiame teorinių žinių, o vėliau išmokome nusiausti margaspalvį kilimėlį, nusilipdyti puodynėlę ar lėkštutę, nusidrožti  vilkelį, susikurti mozaiką ar siluetines lėles šešėlių teatrui“, – sako Šiaulių kultūros centro Edukacijos skyriaus vedėja Vaida Dambrauskienė. Siekiant išlaikyti vaikų dėmesį ir produktyvų darbą, edukaciniai užsiėmimai trunka 1–1,5 val. Tėveliai ar mokytojai neturėtų baimintis ir dėl to, kad edukaciniai užsiėmimai gali būti per sudėtingi mažamečiams, mat edukatoriai visas veiklas pritaiko pagal vaikų amžių.

Šiaulių kultūros centras naujovėmis nustebins ir suaugusius amatų gerbėjus, nes kviečia į naują veiklą – keramikos studiją suaugusiesiems. „Atsipalaiduoti po sunkių dienos darbų, pasimėgauti malonia draugija, pabendrauti, užsiimti kūryba kviečiame ir suaugusius žmones. Kaip visišką naujovę pristatome keramikos studiją, kurioje drauge su profesionaliu keramiku bus mokomasi molio lipdymo, dekoravimo ir glazūravimo technikų“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė. Suaugusiųjų keramikos studijoje vieno užsiėmimo metu bus lipdoma bei dekoruojama, kito – glazūruojama, o visas keramikos paslaptis atskleis profesionali keramikė Vilija Taujanskaitė-Kaušė.

Visos medžiagos, reikalingos edukaciniams užsiėmimams įgyvendinti, bus suteiktos Amatų dirbtuvėse. Užsiėmimai vyks naujose, specialiai tam pritaikytose, šviesiose, erdviose patalpose. Organizatoriai tvirtina, kad kai kurie edukaciniai užsiėmimai gali būti vykdomi kitose įstaigose arba virtualiai. Užsiėmimai mokami, bet vaikų ir jaunimo edukaciniams užsiėmimams taikomos nuolaidų sistemos. Į visus užsiėmimus būtina išankstinė registracija, o vyresniems nei 16 metų asmenims privaloma turėti galimybių pasą.

Daugiau informacijos Šiaulių kultūros centro interneto svetainėje.

 Vaidos Dambrauskienės ir Irmos Grinevičienės nuotraukos

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Edukacijos skyriaus vedėja Vaida Dambrauskienė, mob. +370 678 53 171, el. p. .

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas