Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Dizaino sparnai“ kviečia dalyvauti: pradedantiesiems dizaineriams siūlomos stipendijos, įmonėms – nefinansinė parama

Įgyvendindama projektą „Dizaino sparnai“, Lietuvos kultūros taryba kviečia labai mažas, mažas ir vidutines įmones teikti paraiškas nefinansinei paramai gauti. Tokiu būdu bus remiami projektai, kuriais siekiama didinti verslo įmonių konkurencingumą kuriant ir diegiant skaitmeniniais, inovacijų ir žiedinės ekonomikos principais grįstus dizaino sprendimus.

Tikime, kad Jūsų aplinkoje yra įmonių, kurioms šis projektas gali būti įdomus ir vertingas sprendžiant šių dienų iššūkius ir problemas, todėl prašome pasidalinti šia informacija ir paskatinti jas pasinaudoti galimybe prisidėti prie verslo bei šalies ekonomikos pokyčių.

Projekto įgyvendinimo metu vienai įmonei skiriamos nefinansinės paramos fiksuota vertė yra lygi 26 285 Eur. Ji nekonvertuojama į piniginį ekvivalentą, o suteikiama naujų dizaino sprendimų sukūrimui ir diegimui pasitelkiant projektui pagal paraiškoje pateiktą informaciją atrinktą dizainerį bei jį link rezultato lydintį mentorių. Projekte dalyvaujančių įmonių atstovai taip pat bus kviečiami dalyvauti mokymuose.

Į nefinansinę paramą gali pretenduoti labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės, kurios:

  • veikia ilgiau nei vienerius metus ir yra registruotos Juridinių asmenų registre;
  • turi pajamų (per 3 metus – ne mažiau nei 50 tūkst. eurų);
  • periodiškai teikia ataskaitas atsakingoms valstybės institucijoms;
  • nebuvo gavusios finansavimo pagal Ekonomikos ir inovacijų ministerijos priemonę „Kūrybiniai čekiai COVID-19“;
  • yra grąžinusios anksčiau Lietuvoje gautą valstybės paramą, kurią Europos Komisija pripažino neteisėta ir nesuderinama su vidaus rinka;
  • neturi pritaikytų tarptautinių sankcijų ir jų veiklose nedalyvauja subjektai, kuriems taikomos tokios sankcijos ar draudžiama atvykti į Lietuvą.

Pateiktų paraiškų vertinimą vykdys 5 dizaino profesionalai – mentoriai. Atranką sudarys trys etapai, per kuriuos bus atliktas administracinės atitikties vertinimas, ekspertinis vertinimas bei pateikti galutiniai sprendimai.

Planuojama iš viso atrinkti 30 labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių, kuriose dizaino sprendimus kurs projekte atrinkti pradedantieji dizaineriai.

Pretendentai paraiškas gali pildyti elektroniniu būdu projekto interneto svetainėje www.dizainosparnai.lt iki birželio 9 d. 23.59 val. Paraiškos, pateiktos po nustatyto termino, nebus svarstomos.

Atranka vyks birželio-liepos mėnesiais. Rugpjūtį prasidės mėnesio trukmės mokymai, o nuo rugsėjo dalyviai pradės pirmąjį kūrybinės veiklos etapą įmonėse.

Jei turėsite klausimų dėl konkurso sąlygų, rašykite el. p. .

Sužinoti daugiau bus galima ir 2022 m. gegužės 18 d. 10.00 val. nuotoliniu būdu per interneto svetainę www.kulturostaryba.zoomtv.lt vyksiančiame projekto „Dizaino sparnai“ pristatymo renginyje. Jame pasakosime apie šio projekto esmę, aptarsime svarbiausius akcentus ir galimybes gauti paramą. Taip pat pasikalbėsime apie paraiškų teikimo ypatumus bei pareiškėjams keliamus reikalavimus, atsakysime į renginio metu per interneto svetainę www.kulturostaryba.zoomtv.lt užduotus klausimus.

Renginys atviras, registruotis nereikia, tačiau kviečiame pasižymėti dalyvavimą socialiniame tinkle „Facebook“ ir tokiu būdu gauti priminimą. Tai padaryti galite čia: https://bit.ly/3wk6X4j

Jei įdomus šis projektas – sekite naujienas projekto „Dizaino sparnai“ interneto svetainėje ir socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Instagram“.