Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Edukacinė programa vaikams ir jaunimui „Menopolis“ vasaros sesija Nr. 1

Edukacinė programa vaikams ir jaunimui „Menopolis“ vasaros sesija Nr. 1/ 2021 birželio 28 d. – liepos 2 d. Kasdien nuo 10 iki 13 val.

MENOPOLIO pirmoji vasaros sesija prasidės unikalia edukacija „Veltos vilnos istorijos su keturkoju asistentu Kuršiu". Edukaciją ves Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro edukatorė Inga Norkūnienė ir... šuo Kuršis. Savanoriaudama Maltos Ordino pagalbos Tarnybos šunų – asistentų programoje, Inga išbandė ir pritaikė šuns metodą Lietuvos mokykloms. Įgyvendina projektą „Šuo ir žmogus: susitikimai, kurie įkvepia", kurio metu keturkojai yra gidai ir vedliai įvairiuose miesto muziejuose.

Jauna menininkė Jolita Puleikytė pakvies į netradicines piešimo dirbtuves „Neoninės linijos". Atradusi unikalų piešimo flomasteriais būdą, Jolita savo patirtimi pasidalins su vaikais. Kursime, piešime ir stebėsime, kaip piešiniai „švyti".

Vienas žymiausių Lietuvos perkusininkų Gintautas Gascevičius (grupių „Bix", „Kitava" būgnininkas) pakvies į „Būgnų karalystę". Diena bus tranki ir garsi, vaikai mokysis jausti ritmą, išbandys mušamuosius ir kitus netradicinius instrumentus bei garso šaltinius, atliks įvairias garso ir ritmo pratybas.

„Teatro laboratorijoje" su „Auksinio scenos kryžiaus" laimėtoja, Klaipėdos dramos ir jaunimo teatrų aktore, teatro studijos "Jaunieji kūrėjai" vadove Karolina Kontenyte nersime į teatro užkulisius, tyrinėsime ir patirsime aktorių „duoną", kursime personažus, siužetus, lavinsime vaizduotę ir daug improvizuosime žaisdami ir kurdami įvairias situacijas ir istorijas.

Na, o Eglė Narbutaitė, jau puikiai „Menopolio" auditorijai žinoma menininkė, sukūrusi daugybę smagių piešinių Lietuvos interjeruose ir ant pastatų sienų, atpažįstama iš juodai baltų grafiškų ir ironiškų piešinių, pakvies vaikus prakalbinti gatves. Kas slypi miesto gatvėse, kokias istorijas galima sukurti mūsų nuolat vaikštomose erdvėse tyrinėsime kūrybinėse dirbtuvėse „Prakalbinti gatves".

Registracija: [email protected]. Prašome nurodyti vaiko vardą pavardę, amžių, telefono numerį.

Kūrybinės dirbtuvės vyks Šiaulių dailės galerijoje, oro sąlygoms leidžiant ir lauke.

Kaina – 50 Eurų, skirta vaikams nuo 9 iki 13 metų. Vietų skaičius ribotas.

Priemonės kūrybai bus suteiktos.

 

MENOPOLIO sesija Nr. 2 vyks 2021 liepos 12 – 16 d.

MENOPOLIO sesija Nr. 3 vyks 2021 liepos 26 – 30 d.

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

https://menopolis.lt/category/naujienos/

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas