Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Ėjimo varžybos sulaukė didelio šiauliečių susidomėjimo

Nepaisant alinančios kaitros, Šiauliuose surengtos ėjimo varžybos walk15 subūrė daugiau nei 5000 dalyvių. Vaikai, paaugliai ir net senjorai noriai įveikinėjo organizatorių sužymėtas trasas.  Įveiktoje distancijoje surinktus žingsnius buvo galima iškeisti į šviežius vaisius ir daržoves.

Pirmosios ėjikų grupės startavo jau po 10 val., o oficiali renginio atidarymo ceremonija įvyko 11 valandą. Puikią iniciatyva pasveikino ir už renginį šiauliečiams padėkojo Šiaulių mero pavaduotoja Simona Potelienė.

Ėjimo sumanytojai Vladai Musvydaitei mero pavaduotoja Simona Potelienė ir Sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas įteikė miesto simbolika papuoštus specialius marškinėlius.

Apie pusę 15000 žingsnių trasos ėjimo dalyviai turėjo įveikti mieste. Buvo galimybė apžiūrėti Zubovų rūmus, atsinaujinusią Kaštonų alėją, pasidžiaugti pėsčiųjų bulvaru, Saulės Laikrodžio aikšte, aplankyti geležinės lapės skulptūrą. Tolimesnė trasa tęsėsi Talkšos ežero pakrante ir Salduvės miško-parko takeliais iki piliakalnio, tada - atgal į miesto Prisikėlimo aikštę. Mieste, paežerėje ir prie Salduvės piliakalnio nuolat sukiojosi ėjimo dalyvių būreliai. Įveikę trasą šiauliečiai ir iš kitų miestų atvykę svečiai galėjo iškeisti savo žingsnius į šviežius vaisius ir daržoves. Visą šeštadienį vykusiame ėjime dalyvavo per 5000 šiauliečių ir specialiai į mūsų miestą atvykusių aktyvaus laisvalaikio entuziastų. Gausiausios komandos apdovanojimą pelnė "Šiaulių sportui 100" komanda.

 Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Vitalio Lebedžio nuotraukos