Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Europos motokrosas grįžta į Šiaulius!

Šį savaitgalį Šiaulių Aleksandrijos trasoje vyks Europos motokroso čempionato etapas. Aleksandrijos trasa yra vienintelė Lietuvoje atitinkanti Europos motociklų federacijos (FIM Europe) reikalavimus. Šį FIM sertifikatą ji gavo 2019 metais, kai Šiauliuose vyko Europos EMX65/85 ir OPEN klasių varžybos.

„Šiauliuose Europos čempionato etapas rengiamas jau septintą kartą Lietuvos istorijoje. O 2019 m. vykusios varžybos pripažintos vienomis geriausiai suorganizuotų varžybų Europoje. Tad neatsitiktinai šiais metais mums patikėta rengti Europos Moterų motokroso ir Europos čempionato Šiaurės rytų etapo MX65/85 (vaikai/jauniai) varžybų etapą“, – džiaugiasi etapo organizatorius Robertas Benediktavičius. Pasak organizatoriaus, FIM įvertino puikią trasą ir infrastruktūrą: patogūs privažiavimai, parkavimo galimybės, nedidelis atstumas iki apgyvendinimo įtaigų, oro uosto. Taip pat trasos patogumas, galimybė ją laistyti ir laiku lyginti.

Sportininkai kovos dėl patekimo į finalinį etapą

Šių varžybų dalyvių pajėgumas – labai aukšto lygio. Dešimt greičiausių Šiaurės rytų zonos atletų pateks į finalinį Europos čempionato etapą Italijoje, kuris vyks rugsėjo mėnesį. Jis rengiamas kartu su pasaulio motokroso čempionatu, kuriame startuos ir Lietuvos superžvaigždė Arminas Jasikonis.

„Europos Šiaurės rytų zonos sportininkų pajėgumas tikrai labai didelis. 2019 m. Europos EMX65 klasės vicečempionu tapo Marius Adomaitis, o EMX85 čempionu – latvis Edvards Bizans. Dabar jis perėjo į pajėgesnę MX2 klasę. Tai parodo, kad mūsų regiono sportininkai yra aukšto lygio“, – teigia Robertas Benediktavičius.

Aleksandrijoje vyks ir visos Europos moterų motokroso čempionato etapas. Pasak R. Benediktavičiaus, moterų motosporto populiarumas Europoje auga kaip ant mielių. Tad iš viso savaitgalio varžybose planuojama sulaukti daugiau nei 100 sportininkų. Moterų klasės dalyvės atvyks iš Norvegijos, Olandijos, Danijos, Vokietijos ir, žinoma, dalyvaus Lietuvos sportininkės. Jaunimo kategorijos atletai suvažiuos iš Ukrainos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos.

Patogumas žiūrovams

Aleksandrijos trasa ne tik atitinka FIM reikalavimus (plati ir saugi, nors pasižymi aukštais tramplinais), bet yra labai patogi žiūrovams. Nuo didelio kalno matosi 70-80 proc. visos trasos. Varžybas labai patogu stebėti ir iš automobilių ar tieisog patogiai įsitaisius ant žolės. Pagal galiojančią tvarką planuojame įleisti apie 2000 žiūrovų su Galimybių pasais ir dar 300 – be šių dokumentų.

Šeštadienį nuo 12.30 val. - kvalifikacinės varžybos.

Sekmadienį nuo 11.30 val. - finalinės varžybos.

 Pagal Etaplius informaciją

Rolando Parafinavičiaus ir Rinat Tarzumanov nuotraukos