Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Informacija kaip nustatyti gyventojų perspėjimo funkciją mobiliajame telefone

Š. m. gegužės 12 d. vykusių valstybinio lygio civilinės saugos pratybų metu buvo aktyvuotos perspėjimo sirenos visoje Lietuvoje, taip pat siunčiami perspėjimo pranešimai į mobiliuosius telefonus. 
Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema veikia visų trijų mobiliojo ryšio operatorių Bitė Lietuva, Telia, Tele2 2G (GSM), 3G (UMTS), 4G (LTE) tinkluose. Perspėjimo pranešimus gali priimti tie telefonai, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.
Jeigu turite išmanųjį telefoną su Android OS ir esate įsitikinęs, kad telefono nustatymai atlikti teisingai, tačiau korinio transliavimo pranešimų taip pat negaunate arba tik kartais gaunate, tai gali būti dėl to, kad jūsų telefone nustatytas dvitinklis „2G/3G“ (GSM/UMTS) arba tritinklis „2G/3G/4G“ (GSM/UMTS/LTE) pasirinkimas. Tokiu atveju priežastis gali būti ta, kad jūsų telefono modelis pranešimus priima tik 2G (GSM) tinkle.
Jeigu turite išmanųjį iPhone telefoną, tai korinio transliavimo funkcija jame atsiranda Telia abonentams, turintiems telefonus su operacine sistema nuo iOS 8 ir aukščiau, Tele2 – nuo iOS 9.3 ir aukščiau, Bitės Lietuva – nuo iOS 10.3.3.
Kai kurie tiek neišmaniųjų, tiek išmaniųjų telefonų modeliai perspėjimo pranešimų lietuvių kalba ar rusų kalba iš viso nepriima arba priima tik hieroglifus. Tokiu atveju siūlome pasirinkti kanalą „525“ (anglų kalba), gausite pranešimą anglų (EN) ir „švepla“ lietuvių (LT) kalbomis arba tik ,,švepla“ LT kalba.
Telefono aparatuose, kuriuose naudojamos dvi SIM kortelės, korinio transliavimo funkcija visada nustatoma tik įjungus pirmąją SIM kortelę, kitaip perspėjimo pranešimų negausite.
Informacija kaip aktyvuoti pranešimų funkciją populiariausių modelių telefonuose pateikiama https://www.lt72.lt/?page_id=1969 (Nesant tokio pat modelio kaip Jūsų turimas įrenginys, bandykite vykdyti nustatymus pagal panašų modelį).
Tai tik bendra informacija, tačiau gali būti ir kitų nustatymų (priklausomų nuo telefono modelio) įtakojančių pranešimų gavimą. Dėl konkrečių klausimų ir problemų susijusių su Jūsų naudojamu įrenginiu kreipkitės į Jus aptarnaujantį ryšio operatorių.

Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriaus informacija

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas