Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Įveikėme dvi savaites trukusį maratoną!

2021 m. birželio 1-11 d. Šiaulių mieste vyko profesinio orientavimo iniciatyva „Karjeros maratonas 2021“, kurią organizavo Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su  Šiaulių miesto savivaldybės švietimo centru, Šiaulių Medelyno ir Rasos progimnazija, Šiaulių jaunųjų technikų centras. Apie kūrybiškąją STEAM profesijų pusę, beribes jų ateities perspektyvas Karjeros maratone 2021“ progimnazijų moksleiviams pasakojo pažangių įmonių ir organizacijų specialistai, vadovai. Maratoną „bėgo“ Šiaulių miesto ir rajono progimnazijos, profesinio orientavimo konsultantai ir 5-8 klasių mokiniai.

Pažangios Šiaulių miesto įmonės UAB Ltintus, Etaplius, UAB Baltik vairas, AB Telia Lietuva, UAB Bodesa, UAB Deisima bei VšĮ Nacionalinės regionų plėtros agentūra pristatymuose didelį dėmesį skyrė inžinerinės krypties profesijoms ir mokinius supažindino su projektų vadovo, konstruktoriaus, marketingo ir reklamos kūrėjo, inžinieriaus, IT specialisto, gamybos inžinieriaus bei elektros inžinieriaus profesijomis. Profesionalai įdomiai, paprastai bei įtraukiančiai pristatė savo veiklas, supažindino su savo darbo erdvėmis, procesais, atliekamais darbais bei darbuotojų poreikiu. Mokiniai itin aktyviai įsitraukė į pokalbius ir diskusijas, uždavė daug įdomių bei intriguojančių klausimų, klausėsi motyvuojančių ir padrąsinančių pristatymų.

VU Šiaulių akademijos, Šiaulių valstybinės kolegijos ir Šiaulių profesinio rengimo centro atstovai supažindino su STEAM srities studijų ir mokymo programomis, mokymosi galimybėmis Šiaulių mieste. Renginys pritraukė daugiau nei 1000 dalyvių.

Informaciją parengė Šiaulių Medelyno progimnazijos profesinio orientavimo konsultantė Monika Domeikienė ir Šiaulių Švietimo centro metodininkė Audronė Gelžinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas