Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Jaunimo muzikos festivalis „Šiauliai gyvai 2022“ tęsiasi pristatydamas tolimesnius renginius

2022 m. birželio 2 d. startavęs jaunimo muzikos festivalis „Šiauliai gyvai 2022“ jau sulaukė didelio muzikos mylėtojų susidomėjimo atidarymo koncerte bei  muzikos ir medijų performanse „This Order Goes Wrong“.

VšĮ „Sielai“, bendradarbiaudama su Fotografijos muziejumi, kviečia į tolimesnius festivalio renginius, ne tik mėgautis muzika, bet ir aktyviai aukoti nuo karo kenčiančiai Ukrainai. Bendradarbiaujant su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija, surinktos lėšos bus nukreiptos Šiaulių regione apsistojusiems ukrainiečiams, ypač vaikams ir jaunimui, paremti.

Birželio 7 d. 18 val. Šiaulietis menininkas Gintautas Gascevičius-Ginc – būgnų ir perkusijos meistras, kompozitorius, daugelio muzikinių projektų dalyvis ir originalus muzikinių performansų kūrėjas ir atlikėjas – Fotografijos muziejaus Galerijoje pristatys muzikinį performansą, daugiapakopį projektą „Dao de Jing“. Leidimas muzikai ar veiksmui įvykti, nekontroliuojant jų intelektu – tai ir yra pagrindinė šio projekto dalyvių, kad ir kaip atrodytų paprasta, bet ganėtinai sudėtinga užduotis. Šios pastangos yra gausiai apdovanojamos, kai lyg kompiuteriniame žaidime tampa prieinamos naujos ir labai organiškos kūrinių formos. O svarbiausia, atsiveria prasmių gylis tiek atlikėjams, tiek vyksmo liudininkams – žiūrovams, klausytojams. Čia jau eina šneka apie garsą ir veiksmą, kaip nepažintos erdvės agentą.

Birželio 9 d. 19 val. Muzikos ritmai vėl grįš į Fotografijos muziejaus stogo terasą po atviru dangumi. Koncertuos grupė „Medetkos“, vėliau sceną užvaldys energingieji „7SEAL“, siautulingą nuotaiką kurs grupė „Openview“, o vakarą triukšmingai užbaigs nevaržomos roko energijos pilna, su Didžiosios Britanijos muzikos kompanija „The state51 Conspiracy“ neseniai naują albumą išleidusi grupė „Timid Kooky“.

Jaunimo muzikos festivalio „Šiauliai gyvai 2022“ renginiai tęsis iki pat birželio 30 d., kuomet menininkė Jolita Vaitkutė ir muzikantas Andrius Mamontovas Fotografijos muziejaus Galerijoje pristatys instaliaciją „Skambina“.

Kviečiame sekti programą, vasaroti festivalio ritmu!

Jaunimo muzikos festivalio programa ir daugiau informacijos skelbiama „Šiauliai gyvai“ socialiniuose tinkluose (YouTubeFacebookInstagram), Fotografijos muziejaus svetainėje www.fotomuziejus.lt.

Koncertų vedėjai – Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai Severinas Norgaila ir Aidas Matutis.

Visi renginiai vyks Fotografijos muziejuje (Vilniaus g. 140, Šiauliai).

 

Įėjimas į renginius – parama Ukrainai. Minimali parama – 2 Eur.

Paramos partneris – Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

Ukrainos piliečiams visi renginiai nemokami.

 

Organizatorė – VšĮ „Sielai“.
Partneris – Fotografijos muziejus.
Renginius draudžia „ERGO Life Insurance SE“.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Šiaulių miesto savivaldybė.

Informacinis rėmėjas – žiniasklaidos grupė „Etaplius“.

Draugai: Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiaulių dailės galerija, UAB „Garsas LT“, AB „Gubernija“, UAB „Rūta“, kavinių tinklas „Coffeine“, restoranas „Kolekcionierius“, UAB „Saulės dukros“, „Karališkos gėlės“, „Autospa“, www.brezentai.lt.

Fot. E. Tamošiūnas

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas