Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kalėdų dvasia jau karaliauja Šiauliuose

Šeštadienio vakarą Prisikėlimo aikštėje vykusios šventės metu įžiebtas pagrindinis miesto kalėdinis simbolis – pagrindinė Šiaulių Kalėdų eglė. Stebuklingos įžiebimo akimirkos susirinkusieji laukė žiūrėdami specialiai šiai progai pastatytą muzikinę pasaką. Suspindus eglutei ir visai Prisikėlimo aikštei, gausiai susirinkusiems šiauliečiams dovanotas žinomos muzikinės grupės pasirodymas.

Pirmąjį gruodžio savaitgalį Šiauliuose triukšmingai pradėtas gražiausių žiemos švenčių laukimo laikotarpis. Į miesto Kalėdų eglės įžiebimo šventę susirinkę šiauliečiai ir miesto svečiai pirmiausia buvo nustebinti specialiai šventei sukurtos premjeros. Muzikinėje pasakoje „Kalėdų berniukas“ pasakojama apie mažą berniuką ir jo begalinį norą tapti Kalėdų seneliu.

Išskirtinis pasirodymas sutelkė itin gausias atlikėjų pajėgas. Sceniniame veiksme dalyvavo beveik pusantro šimto vaikų ir jaunuolių iš „Lauros studijos“ ir Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“, prie jaunimo jungėsi ir grupė senjorų iš Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių ansamblio „Kalatinis“. Pasakos personažus įkūnijo Laura Remeikienė, Agnė Michalenkovaitė, Modestas Vaitkevičius, Romaldas Trijonis, Vilija Krausienė. Pasakos pabaigoje pagrindinius herojus aplankęs Kalėdų senelis nustebo, kad mieste dar neįžiebta miesto Kalėdų eglutė. Visi kartu į sceną pakvietė Šiaulių miesto merą, kuris žinojo, kur yra stebuklingas eglės įžiebimo mygtukas.

Įteikęs saldžias dovanas pasirodymo dalyviams ir šiauliečius pasveikinęs meras Artūras Visockas, kartu su pasakos herojais įžiebė Kalėdų eglutę. Nušvitus Prisikėlimo aikštei nuskambėjo ir finalinis muzikinės pasakos kūrinys. 

Įspūdingą Kalėdų eglę puošia apie 1 400 metrų LED lempučių girlianda, 600 įvairių dydžių ir spalvų burbulų ir daugiau nei 200 dekoratyvinių įvairių formų ir spalvų žaisliukų. Šalia pagrindinės miesto puošmenos šviečia ir 14 tūrinių dekoracijų. Eglutės ir figūrų spalva keičiasi tam tikru laiko intervalu.

Prisikėlimo aikštėje pradėjo veikti ir Kalėdų paštas. Mažieji šiauliečiai gali į specialią dėžę įdėti jau parašytus savo nuoširdžius laiškus Kalėdų Seneliui, visi vaikai, nurodę tikslų savo namų adresą, sulauks Kalėdų Senelio atsakymo. Kalėdų paštas veiks iki gruodžio 15 d.

Visą šventinį laikotarpį šiauliečiai ir miesto svečiai kviečiami ne tik grožėtis Kalėdų eglute, bet ir nusikelti į stebuklingą tarpukario Kalėdų pasaulį apžiūrint Petro Kaminsko – Lietuvos fotografijos ir filokartijos paveldą kaupiančio ir tyrinėjančio kolekcininko – kalėdinių ir naujamečių atvirukų, jų fragmentų parodą, kuri eksponuojama keletoje skirtingų erdvių: Prisikėlimo aikštėje ir apžvalgos pastate, skvere prie Šiaulių miesto savivaldybės. Daugiau nei trisdešimt metų kauptuose atvirukuose atsispindi gamtos, vaikų šėlsmo ir sakralumo ženklai.

Skvere prie miesto savivaldybės taip pat įsikūrė ir prakartėlė, kurioje – gipsinės kūdikėlio Jėzaus Kristaus, Marijos, Juozapo ir šventąją šeimą lankančių piemenų bei avių statulėlės. Prakartėle norima priminti šv. Kalėdų esmę – išganytojo gimimą.

Kartu su pagrindine miesto eglute šį vakarą įsižiebė žaliaskarės pėsčiųjų bulvare prie Kaštonų alėjos ir aikštėje prie Šiaurės Lietuvos kolegijos. Eglės įžiebimo švente pasidžiaugti galės ir Rėkyvos gyventojai. Šalia Rėkyvos kultūros namų esanti Kalėdų eglutė bus įžiebta gruodžio 10 d.

Naujus metus sutikti, o senus palydėti kvies naujametis fejerverkas, kurį stebėti šiauliečiai bus raginami iš savo namų kiemų. Organizatoriai, siekdami riboti žmonių srautus, tikslios fejerverkų leidimo vietos neatkleidžia.

Visą šventinį laikotarpį Prisikėlimo aikštėje nuotaiką kurs skambanti kalėdinė muzika, o prekybos nameliuose bus galima įsigyti puodelį garuojančios kavos ar arbatos bei įvairiausių skanumynų.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Vitalio Lebedžio nuotraukos

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis