Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kryžių kalne paminėta Ukrainos gynėjo diena

Jau tampa tradicija sakralioje vietoje – Kryžių kalne – pagerbti kovojusius ir žuvusius už Ukrainos laisvę. Kaip ir kiekvienais metais, pagerbimo ceremonijoje apsilankė  Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Volodymyras Jacenkivskis, Ukrainos kariai, Šiaulių ukrainiečių bendruomenės ir Šiaulių miesto savivaldybės atstovai.

Minint Ukrainos gynėjo diena Kryžių kalne pagerbti už laisvę kovoję ir žuvę Ukrainos kariai. Po bendros maldos, Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Volodymyras Jacenkivskis, Šiaulių mero patarėjas Justinas Švėgžda, Ukrainos karinių pajėgų ir Šiaulių ukrainiečių bendruomenės atstovai Ukrainos vėliavos spalvų juostelėmis  perrišo kryžius su ukrainietiškais užrašais. Juos Kryžių kalne per keletą pastarųjų metų pastatė gydymo ir reabilitacijos kursą Lietuvoje praėję sužeisti Ukrainos kariai.

„Norime, kad Kryžių kalnas taptų tikru Lietuvos ir Ukrainos draugystės simboliu. Šiaulių krašte labai tinka telkti ir visą Lietuvoje gyvenančią Ukrainos diasporą, nes vietinė bendruomenė yra išties gausi ir vieninga“, – kalbėjo Ukrainos ambasadorius.

Prie kryžių susirinkusieji padėjo gėlių, ceremonijos pabaigoje sugiedota ukrainietiška giesmė.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Vitalio Lebedžio nuotraukos