Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kvietimas kompensacijoms sunaikinus taršų automobilį ir įsigijus dviratį, paspirtuką, viešojo transporto ar dalijimosi paslaugas

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) skelbia kvietimą teikti paraiškas kompensacijoms įsigytiems elektriniams paspirtukams, įprastiems ir elektriniams dviračiams, viešojo transporto metiniams ar kitiems bilietams. Taip pat e-piniginės papildymui viešojo transporto ir dalijimosi paslaugų išlaidoms kompensuoti.

Aplinkos ministerija iš Klimato kaitos programos šioms darnaus judumo priemonėms kompensuoti skyrė  6 mln. eurų.

Gyventojai prašymus gali teikti iki 2021 m. gruodžio 31 d. per APVA informacinę sistemą APVIS. Anksčiau pasibaigus priemonei skirtoms lėšoms kvietimas bus stabdomas ir prašymai nebus priimami.

Norintieji gauti kompensacines išmokas gyventojai turi būti sunaikinę savo M1 klasės taršų automobilį ir išregistravę jį iš Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registro bei įsigyję minėtas mažiau taršias judumo priemones ir/arba paslaugas.

Numatyta maksimali 1000 eurų išmoka vienam pareiškėjui už: viešojo transporto (autobusų, troleibusų, geležinkelio) metinius ar kitus bilietus, išskyrus vienkartinius; už e-piniginės papildymą viešojo transporto paslaugų išlaidoms kompensuoti; už dviračių, elektrinių paspirtukų, lengvųjų automobilių pasidalijimo paslaugų (nuoma, neteikiant vairavimo paslaugos) išlaidas.

500 eurų kompensacija bus mokamam už elektrinį dviratį, elektrinį triratį ar elektrinį keturratį (kurių didžiausioji naudingoji galia ne didesnė kaip 1 kW, ir kurios didžiausiasis projektinis greitis ne didesnis kaip 25 km/h), 300 eurų – už įprastą dviratį ar elektrinį paspirtuką. Kompensacija gali būti skiriama ne daugiau kaip už 2 šias tvaraus judumo priemones.

Kvietimą teikti paraiškas rasite ČIA.

Su šios priemonės tvarkos aprašu galite susipažinti ČIA.

Instrukciją, kaip prisijungti prie APVIS ir užpildyti prašymus, galima rasti čia: https://apvis.apva.lt/duk

Informacijos ir iliustracijos šaltinis apva.lt