Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusios įmonės kviečiamos pateikti paraišką subsidijai

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusios įmonės, kurių pagrindinė ūkinė veikla yra įtraukta į karantino metu ribojamų ir netiesiogiai ribojamų ūkinių veiklų sąrašą, jau teikia paraiškas vienkartinei, negrąžintinai subsidijai gauti. Įmonės paraiškos formą gali pateikti per Elektroninio deklaravimo sistemą (EDS – Nuo COVID-19 labiausiai nukentėjusios įmonės subsidijos paraiška KIT720).

Subsidija galės būti skiriama labiausiai nuo pandemijos nukentėjusioms įmonėms, kai jos atitinka vieną iš sąlygų - pildant paraišką įmonė turės pasirinkti, pagal kurį kriterijų nori būti vertinama, o nuo to priklausys kaip bus apskaičiuojama subsidija ir kokius dokumentus reikės pridėti.

Į subsidiją gali pretenduoti ir tos įmonės, kurios jau anksčiau yra gavusios subsidiją, tačiau pažymėtina, jog į ją negali pretenduoti žemės ūkio, žuvininkystės, akvakultūros sritys, kredito ir finansų įstaigos.

Norėdama gauti subsidiją įmonė turi atitikti visus apraše išdėstytus kriterijus, juos galima pasitikrinti čia.

Konsultacijas mokesčių klausimais teikia VMI specialistai trumpuoju telefonu 1882. Taip pat, aktuali informacija bei atsakymai į dažniausiai užduodamus klausimus yra skelbiami ir nuolat atnaujinami www.vmi.lt skiltyje Nukentėjusiems nuo COVID-19.

 

Parengta pagal VMI informaciją

Iliustracija: VMI

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas