Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Lietuva įveikė Ukrainą 39:20

Šiandien Šiaulių regbio stadione vyko Europos regbio 15 čempionato "Trophy" diviziono varžybos, kuriose Lietuvos rinktinė įtikinama persvara įveikė Ukrainos ekipą rezultatu 39:20.

Lietuvos rinktinė labai sėkmingai pradėjo mačą, praėjus vos 10 min žaidimo laiko laiminėjo rezultatu 12:0, tačiau vėliau pasižymėjo Ukrainos atletai ir pasibaigus pirmam kėliniui rezultatas buvo 20:17 lietuvių naudai.

Ilgosios pertraukos metu su gimimo diena buvo pasveikinta Lietuvos regbio federacijos generalinė sekretorė Austėja Minkevičiūtė. 

Įsibėgėjus antram kėliniui Lietuvos rinktinė sėkmingai pelnė taškus ir pasiekė užtikrintą pergalę prieš Ukrainos rinktinę. Lietuviai sėkmingai startavo Europos čempionato "Trophy" divizione. Sekančios varžybos vyks už savaitės - lapkričio 12 d., kur lietuviai keliaus į Šveicariją ir ten sieks dar vienos pergalės.

Varžybas stebėjo gausus būrys Lietuvos regbio fanų, sporto entuziastų ir Ukrainos bendruomenių nariai, taip pat garbingi asmenys - Vokietijos ir Ukrainos ambasadoriai Lietuvoje, Šiaulių miesto meras ir nuolatiniai sporto klubų rėmėjai.

Lietuvos-Ukrainos rinktinių mačą stebėjęs Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Beshta su žmona pripažino, kad jam pirmą kartą teko lankytis regbio varžybose ir jis liko sužavėtas renginiu, organizuotumu ir pažadėjo dar ne kartą atvykti į Šiaulius. Po rungtynių ambasadorius susitiko su visų Šiauliuose veikiančių ukrainiečių integracijos organizacijų „Karpatai“, „Malva“ ir „Ukrainiečių diaspora“ nariais.

 Primename, kad Šiaulių miestas nuo pat karo pradžios siunčia savo palaikymą ir humanitarinę pagalbą Chmelnyckio miestui - savo partneriui Ukrainoje, nuolat teikia pagalbą nuo karo bėgantiems ukrainiečiams. 2022 m. lapkričio 3 d. Tarybos posėdyje buvo nuspręsta dar kartą skirti finansinę paramą iš miesto biudžeto ir su LRK pagalba koordinuoti termo rūbų, žieminės avalynės, generatorių ir šildymo krosnelių pirkimą Ukrainai už 100,0 tūkst. Eur. 

Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė

Akimirkos iš rungrynių

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas