Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Lietuvos kultūros taryba skelbia

Lietuvos kultūros organizacijų dalyvavimo Europos Sąjungos programos „Kūrybiška Europa" paprogramėse

 Kultūra", „Kūrybinių inovacijų laboratorija" ir „Media" kofinansavimo konkursus. Paraiškos dalyvavimui paprogramėje „Media" priimamos iki vasario 28 d., o paprogramėse „Kultūra", „Kūrybinių inovacijų laboratorija" iki kovo 18 d. (imtinai). 

Šios finansavimo priemonės tikslas – sudaryti sąlygas Lietuvoje veikiančioms organizacijoms dalyvauti daugiašaliuose Europos Sąjungos programų „Kūrybiška Europa 2014–2020" ir „Kūrybiška Europa 2021–2027" paprogramių „Kultūra", „Kūrybinių inovacijų laboratorija" ir „Media" projektuose ar platformose.

Paraiškas šioms Lietuvos kultūros tarybos finansavimo programoms gali teikti tik viešieji juridiniai asmenys, programos „Kūrybiška Europa 2014–2020" paprogramės „Kultūra" ir „Media", programos „Kūrybiška Europa 2021–2027" paprogramių „Kultūra", „Kūrybinių inovacijų laboratorija" ir „Media" projektų/platformų koordinatoriai ir bendraorganizatoriai/platformų nariai. Kartu su paraiška privaloma pateikti sutarties su Europos Komisija dėl projekto įgyvendinimo, kuriam prašoma finansavimo, kopiją arba Europos Komisijos sprendimo apie skiriamą finansavimą dėl projekto įgyvendinimo, kuriam prašoma finansavimo, kopiją. 

Atkreipiame paraiškų teikėjų dėmesį, kad nuo šių metų atsisakoma programos „Kūrybiška Europa" paprogramių „Kultūra", „Kūrybinių inovacijų laboratorija" ir „Media" paraiškų ekspertinio vertinimo. Lėšos visiems programos finansavimo sąlygas atitinkantiems pareiškėjams bus paskirstytos atsižvelgiant į biudžeto galimybes, skiriant jų prašomą lėšų sumą, arba visų pareiškėjų prašomos lėšų sumos bus sumažinamos vienoda procentine išraiška. Lietuvos kultūros taryba turi teisę keisti finansavimo dydį ar neskirti finansavimo pareiškėjams, pateikusiems nepagrįstas projekto sąmatas. 

Finansavimas bus skiriamas 2022 m. vykdomoms projektų veikloms. Paprogramių „Kultūra" ir „Kūrybinių inovacijų laboratorija" bendra kofinansavimo suma šiems metams sudaro 500 tūkst. eurų, o paprogramės „Media" – 200 tūkst. eurų. Kofinansavimo rezultatus planuojama paskelbti per balandžio mėnesį. 

Lietuvos kultūros tarybos informacija
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas