Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Mokymosi džiaugsmu ir patirtimis gera dalintis

        Šiaulių universitetinė gimnazija jau trečius metus įgyvendina Erasmus+ projektą ,,Įtraukusis ir lygiateisis ugdymas, aktyvusis pilietiškumas bendruomenės mokymosi kokybei ir pažangai". Gimnazijos ugdymo skyriaus vedėja, projekto koordinatorė L. Zeringienė ir lietuvių kalbos mokytoja I. Daukšienė savaitę mokėsi multikultūriniame Heraklione, civilizacijų kryžkelėje. 

        10 edukatorių, savo srities profesionalų iš Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Graikijos, Italijos ir Lietuvos, išmoko labai daug. Tik atviras naujovėms, nuolat besidomintis ir besimokantis, laisvas nuo stereotipų ir išankstinių nuostatų pedagogas, suvokiantis, kad ne viską galima išmokti vien iš vadovėlių, gali ugdyti brandžias asmenybes. Padėti, įkvėpti, pritaikyti mokymo(si) turinį individualiam mokiniui, kurti ryšius tarp mokytojo ir mokinio, tarp pedagogų savo mokykloje, mieste, respublikoje, Europoje, vystyti tinklaveiką, įtraukumą, ugdyti emocinį intelektą, toleranciją, skatinti mokytis užsienio kalbų, projektinio darbo metodą, aktyvųjį pilietiškumą integruoti į formalųjį ir neformalųjį ugdymą, mokyti(s) kitose erdvėse  integraliai ir kūrybiškai, gerbti ir įgalinti mokinį veikti ir prisiimti atsakomybę už savo mokymąsi, ugdyti mokinių ir pedagogų savivertę - ugdyme šiandien ypač aktualu. Kai dirbama daugiakultūrinėje aplinkoje, prasiplečia mąstymas, suvokimas, patirtys ir galimybės. Kai pedagogas tiki savimi, jis gali tikėti ir mokiniu - kiekvienu kitokiu ir vertingu. ŠU gimnazijos pedagogės grįžta ne tik su naujomis žiniomis, bet ir su praktiniais jų įgyvendinimo pavyzdžiais ir modeliais, suteiktais organizatorių Laboratorio del Cittadino bei perimtais iš užsienio kolegų. 

         Sąmoningai, su džiugesiu nuolat mokytis ir mėgautis tuo, ką darai, - su tokiu moto į Kretą atvyko ir išvyko visi tarptautinių kursų dalyviai, salos, civilizacijos lopšio ir kultūrų kryžkelės, rašytojo N. Kazantzakio ir dailininko El Greko gimtinės, kuri garsėja meile laisvei ir pagarba žmogui ir tradicijoms. Užmegzti ryšiai atvers kelius naujoms bendroms veikloms ir projektams.

 

Šiaulių universitetinės gimnazijos ugdymo skyriaus vedėja L. Zeringienė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė

Tarptautinės Erasmus+ mokymų akimirkos

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas