Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pareikštas įspėjimas vienos progimnazijos direktoriui

Šiaulių miesto merą Artūrą Visocką pavaduojanti Simona Potelienė pareiškė įspėjimą Vinco Kudirkos progimnazijos direktoriui Juozui Varkulevičiui dėl Kontrolės ir audito tarnybos atlikto finansinio audito metu nustatytų klaidų ir pažeidimų. Mero Artūro Visocko nuomone, tokie ar panašūs atvejai negali kartotis.

Jau keleri metai iš eilės Vinco Kudirkos progimnazijoje nustatomi buhalterinės apskaitos, lėšų bei turto valdymo trūkumai ir pažeidimai. Šioje progimnazijoje atlikus 2020 metų finansinį auditą nustatyta, kad įstaigos darbuotojų darbo užmokestis buvo skaičiuojamas pažeidžiant Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo ir komisijų narių atlygio už darbą įstatymo nuostatas – nebuvo vertinta dalies darbuotojų metinė veikla ir nustatyta pareiginės algos kintamoji dalis. Dėl šios priežasties dalis progimnazijos darbuotojų finansiškai nukentėjo, nes jiems buvo apskaičiuotas mažesnis darbo užmokestis pažeidžiant darbo apmokėjimą reglamentuojančius teisės aktus. Progimnazijos direktorius dalį darbo užmokesčio, kuris priklausė darbuotojams, panaudojo kitoms prekėms ir paslaugoms įsigyti.

 

Meras Artūras Visockas patvirtino, kad netoleruos įstaigų vadovų padarytų pažeidimų. Savivaldybė griežtai žiūrės tiek į aplaidumo, tiek į tyčinio veikimo atvejus, kai nukenčia įstaigų darbuotojai ar neskaidriai naudojamos biudžeto lėšos. Visais atvejais bus reikalaujama asmeninės vadovų atsakomybės. 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija