Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pasitikime trumpiausią metų naktį Jaunimo muzikos festivalio „Šiauliai gyvai 2022“ koncerte!

Šiauliuose visą birželio mėnesį skamba gyva muzika, vyksta muzikos ir medijų performansai. Birželio 23 d. Fotografijos muziejaus (Vilniaus g. 140) stogo terasoje vyks jau paskutinis šiais metais Jaunimo muzikos festivalio „Šiauliai gyvai 2022“ (organizatoriai VšĮ „Sielai“ ir Fotografijos muziejus) koncertas po atviru vasaros dangumi, tačiau birželio 30 d. laukia dar vienas susitikimas su ypač žymiais menininkais. Didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukiantys renginiai prisideda ir prie šiuo metu aktualaus tikslo – bendradarbiaujant su Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugija, renkama parama Ukrainos jaunimui, pasitraukusiam nuo karo tėvynėje ir apsistojusiam Šiaulių regione. Penkiuose iš septynių jau įvykusių festivalio renginių suaukota suma siekia daugiau nei du tūkstančius eurų.

Birželio 23 d. 19 val. prasidėsiantis koncertas nudžiugins ypač turtinga programa – pasirodys net aštuoni atlikėjai ar grupės.

 

Vakarą pradės Izabelė Perminaitė ir Laurynas Kerežius. Izabelė su Laurynu susipažino dar gimnazijoje, kartu grodami mokyklos grupėje. Nors nariai keitėsi, Izabelė su Laurynu visada išliko grupės sudėtyje, o vėliau, kartu koncertuodami renginiuose ar kavinėse, tapo tikrais scenos partneriais. Muzikantai atlieka indie pop stiliaus muziką ir ją apibūdina kaip lengvą, jaukią, „su porą spicy akordų, kad nebūtų taip banalu“. Izabelė dalijasi bendra jų svajone – įrašyti albumą ir išleisti vinilinę plokštelę.

 

Grupė „Neto“ šiemet atšventė 15 metų jubiliejų. Per visus šiuos metus nuolat keitėsi muzikuojantis jaunimas, o naujausia grupės sudėtis kartu scenoje jau apie metus laiko. Muzikantai nuolat ieško savęs, domisi  įvairiais muzikos stiliais ir mėgsta eksperimentuoti.

 

„When I'm Sober“ – taip save pristato atlikėjas Nathan Kiri, kuris šį ketvirtadienį „Šiauliai gyvai“ festivalyje pasirodys jau antrąkart. Atlikėjas pasakoja, kad po praeitų metų pasirodymo įgijo nemažai patirties, ramybės ir paaugo kaip asmenybė, o labiausiai jį įkvepia muzikiniai filmų takeliai ir klasikinė muzika.

 

Šiauliečių grupė „geck“ susikūrė dar prieš trejus metus. Tuo metu jaunuoliai įrašinėdavo viską, ką tik sukurdavo, o po dvejų metų eksperimentavimo praėjusiais metais užlipo ant ,,Šiauliai gyvai 2021“ festivalio scenos. Grupė siekia puoselėti instrumentinės muzikos kultūrą, todėl klausytojams pristato įvairius džiazo, funk muzikos kūrinius, programą kartais paįvairindami ir sunkesne muzika.

 

Elzę Urbietytę muzika lydi nuo vaikystės, o pati dainas pradėjo kurti būdama devintokė, tuomet Elzė pirmą kartą ir užlipo į sceną. Po pirmųjų pasirodymų iš karto sekė dainų įrašai, atlikėja išleido pirmąją dainą –  „Bitės skrydis“, o dar po metų – ir visą albumą.

 

Grupė „Good Question“ groja pop / funk stiliaus aranžuotes, atlieka savo kūrybos dainas ir coverius. Susikūrusi prieš keletą metų koncertavimui „Gatvės muzikos dienose“, grupė nuolat tobulėja, siekia išsaugoti savo sudėtį ir kurti vis geresnius pasirodymus.

 

Tarp punk rock ir metalo savo muzikinės terpės vis dar beieškanti grupė „Diarchija“ susibūrė 2021 metų rudenį. Elektrine gitara grupėje grojantis Augustinas pasakoja, kad kartu su vokalistu yra prijaučiantys sunkesnei muzikai, todėl natūralu, kad tokio stiliaus muziką jie ir pasirinko groti. Pagrindinis grupės įkvėpimo šaltinis – šiuometinės politinės bei visuomeninės aktualijos. Vaikinai stengiasi nebūti paviršutiniški ir tikisi, kad jų dainos savo svorio bei žinutės niekada nepraras.

 

Vakarą triukšmingai užbaigs roko grupė „Wolfsome“, kuri savo grojamos muzikos stilių apibūdina kaip rokenrolą, gimusį sumaišius bliuzą ir sunkųjį roką. Vos per kelerius veiklos metus „Wolfsome“ sukaupė nemenką muzikinį turtą: metų naujoko titulas LRT Opus jaunųjų grupių konkurse, keletas nominacijų, vienas įspūdingesnių pasirodymų M.A.M.A apdovanojimuose, išleistas albumas „Origin.412“, geriausias video klipas Lietuvoje! Dar 2016 metais „Wolfsome“ buvo pastebėta gerai pasaulyje žinomos laidos apie automobilius „Top Gear“ kūrėjų. Laidos siužete suskambusi lietuvių grupės daina „Electrified“ nustebino jos autorius ir buvo išgirsta milijonų klausytojų visame pasaulyje!

 

Ateikite pasitikti trumpiausią metų naktį Jaunimo muzikos festivalio „Šiauliai gyvai 2022“ koncerte!

 

O kitą ketvirtadienį, birželio 30 d. – kulminacinis festivalio renginys. Menininkė Jolita Vaitkutė ir muzikantas Andrius Mamontovas Fotografijos muziejaus Galerijoje pristatys instaliaciją „Skambina“. Jolitos Vaitkutės iš senų telefonų ir laidų sukurtoje instaliacijoje skambės Andriaus Mamontovo melodija, specialiai Fotografijos muziejaus erdvei kūrinys bus papildytas menininko fotografijomis.

 

Susitikime Jaunimo muzikos festivalio „Šiauliai gyvai 2022“ renginiuose, prisidėkime prie paramos Ukrainos jaunimui, šiuo metu gyvenančiam, augančiam, besimokančiam ir svajojančiam šalia mūsų!

__________

Jaunimo muzikos festivalio programa ir daugiau informacijos skelbiama „Šiauliai gyvai“ socialiniuose tinkluose (YouTube, Facebook, Instagram), Fotografijos muziejaus svetainėje www.fotomuziejus.lt.

 

Koncertų vedėjai – Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai Severinas Norgaila ir Aidas Matutis.

 

Renginiai vyks Fotografijos muziejuje (Vilniaus g. 140, Šiauliai).

 

Įėjimas į renginius – parama Ukrainai. Minimali parama – 2 Eur.

Paramos partneris – Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

Ukrainos piliečiams visi renginiai nemokami.

 

Organizatorė – VšĮ „Sielai“.

Partneris – Fotografijos muziejus.

Renginius draudžia „ERGO Life Insurance SE“.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Šiaulių miesto savivaldybė.

Informacinis rėmėjas – žiniasklaidos grupė „Etaplius“.

Draugai: Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiaulių dailės galerija, UAB „Garsas LT“, AB „Gubernija“, UAB „Rūta“, kavinių tinklas „Caffeine LT“, restoranas „Kolekcionierius“, UAB „Saulės dukros“, „Karališkos gėlės“, „Autospa“, www.brezentai.lt.

Fot. Edvardas Tamošiūnas.

Fotografijos muziejus informacija