Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pirmasis regioninis sporto projektas Šiaurės Lietuvoje

Dar neseniai Šiaulių regiono merai kreipėsi į Lietuvos švietimo mokslo ir sporto ministeriją inicijuodami regioninio pilnų matmenų futbolo-regbio maniežo statybą. Nors maniežo techninis projektas dar tik rengiamas, jau galima pasidžiaugti ir pirmąja bendra regiono komanda, kuri netrukus pradės treniruotis ir turi ambicijų sėkmingai startuoti artimiausiame šalies čempionate.

Naujai kuriama Šiaulių ir Akmenės salės futbolo komanda dalyvaus 2021/2022 m. Lietuvos salės futbolo aukščiausios lygos vyrų čempionate.

Komandos sudėtyje Šiauliuose ir Akmenėje parengti futbolo žaidėjai. Komandos formavimo, treniruočių organizavimo, finansavimo ir kiti svarbūs klausimai buvo aptarti abiejų savivaldybių ir Šiaulių apskrities futbolo federacijos atstovų susitikime. Didžioji dalis treniruočių ir varžybos vyks Šiaulių sporto gimnazijos salėje bei Šiaulių sporto rūmuose. 

Šiaulių meras Artūras Visockas ir Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas džiaugiasi bendrai sudaryta futbolo komanda, kuri reprezentuos visą Šiaulių regioną.

„Tai yra beprecedentis reiškinys ne tik regiono, bet ir visos šalies futbole. Ir toliau stengiamės kurti tvirtus šios sporto šakos pamatus. Puikiai startavo prieš keletą metų naujai suburta Šiaulių vyrų futbolo komanda, kuri jau šiemet pretenduos į aukščiausią šalies lygą, tą pačią patirtį pritaikysime ir kurdami regioninę salės futbolo komandą“, –susitarimą komentavo Artūras Visockas.

„Daug kalbame apie regiono bendrystę. Žiūriu į šį projektą, kaip į pirmą žingsnį kurti projektus Šiaulių apskrities formate. Ar pavyks? Tikiu, kad pavyks ir kad bet kuris Šiaulių apskrities gyventojas galės sirgti už savo komandą“, – po bendro susitikimo sakė  Vitalijus Mitrofanovas.

Tikimasi, kad panašiu principu regiono savivaldybės galėtų bendradarbiauti tiek futbolo, tiek ir kitų sporto šakų plėtojimo srityje.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

V. Lebedžio nuotraukos