Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje atnaujintas Tuberkuliozės skyrius

Respublikinėje Šiaulių ligoninės Tuberkuliozės ir plaučių ligų klinikoje atidarytas atnaujintas Tuberkuliozės skyrius. Projekto metu ne tik atlikti patalpų renovacijos darbai, skyrius aprūpintas medicinos įranga ir baldais, bet ir įrengta požeminė jungtis-tunelis. Atidarymo ceremonijoje dalyvavo ir Šiaulių mero pavaduotoja Simona Potelienė.

Respublikinė Šiaulių ligoninė baigia įgyvendinti projektą, kuriuo siekiama spręsti Šiaurės Lietuvos regiono tuberkuliozės ir kitų pavojingų infekcijų, plitimo kontrolės ir diagnostikos bei gydymo padėtį, gerinant asmens sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir prieinamumą. 

Projekto įgyvendinimo metu modernizuota Tuberkuliozės ir plaučių ligų klinikos  infrastruktūra: atliktas Tuberkuliozės skyriaus patalpų remontas, įrengta požeminė jungtis-tunelis tarp Tuberkuliozės klinikos pastato (V. Kudirkos g. 97) bei II terapijos korpuso (V. Kudirkos g. 99B) pastato, nuo kurio susisiekiama su kitais ligoninės korpusais. Taip pat įsigyta medicinos įrangos, baldų: funkcinės lovos, laboratorijos diagnostinė įranga, kompiuterinė technika, DOTS kabinetas aprūpintas medicinos priemonėmis, baldais, kompiuterine technika. Taip pat pakeista dalis labiausiai susidėvėjusių, nesaugių liftų. Įgyvendinus projektą ir modernizavus Tuberkuliozės skyrių, įsigijus modernios diagnostikos ir gydymo medicininės įrangos, stacionariniams ligoniams bus teikiamos kokybiškesnės tuberkuliozės diagnostikos ir gydymo paslaugos, greitės diagnozės nustatymo laikas ir tikslumas, trumpės laboratorinių tyrimų atlikimo laikas, bus tikslesni laboratorinių tyrimų rezultatai.

Skyriaus atidaryme bei projekto pristatyme dalyvavo Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorė Česlova Špūrienė,  Šiaulių vyskupas JE Eugenijus Bartulis, Šiaulių mero pavaduotoja Simona Potelienė,  svečiai iš LR Seimo, kitų gydymo įstaigų.

Miesto savivaldybės atstovės, Šiaulių miesto mero pavaduotoja Simona Potelienė ir Tarybos narė, Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkė  Irina Barabanova pasidžiaugė, kad Respublikinės Šiaulių ligoninės Tuberkuliozės klinika nuo šiol turės dar vieną modernų, gražų, naujos modernios medicinos įrangos pilną skyrių, o pokyčio rezultatus pajus ne tik personalas, bet ir pacientai.

„Mums visiems labai svarbūs renovacijos darbai, kurie vyksta ligoninėje, nes akivaizdu, kad nuo šiol čia atvykstantys pacientai gydysis su visai kitokia nuotaika. Atnaujintos patalpos, nauja medicinos įranga ne tik užtikrins, bet ir pagerins gydymo kokybę. Norisi palinkėti visiems medikams, kad jie būtų viltimi pacientams ir matytų kuo daugiau dėkingų akių“, – kalbėjo Simona Potelienė.

 Pagal Respublikinėje Šiaulių ligoninės informaciją

Zitos Katkienės nuotraukos 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis