Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Savaitgalį Šiauliuose karaliaus imtynių turnyras

Šį savaitgalį Šiauliuose vyks Tarptautinis pasaulio čempiono Rimanto Bagdono imtynių turnyras. Varžybos vyks Šiaulių sporto gimnazijos sporto komplekse, pradžia šeštadienį ir sekmadienį nuo 10.30 val. Kvalifikacinės kovos.
Šeštadienį 16.30 val. atidarymo ceremonija ir finalinės kovos bei apdovanojimai.
Įėjimas NEMOKAMAS. Varžybos bus transliuojamos online.
Saulės mieste vyksiantis turnyras yra įtrauktas į Tarptautinės imtynių federacijos United World Wrestling varžybų kalendorių, todėl varžybose gali varžytis tik UWW licenciją turintys atletai. Tai reiškia, kad Šiauliuose pamatysime pajėgiausius savo šalių jaunimo amžiaus grupės imtynininkus ir imtynininkes iš Švedijos, Norvegijos, Lietuvos, Estijos, Izraelio, Ukrainos, Suomijos, Danijos, Vengrijos, Lenkijos ir Kazachstano. Planuojama, kad turnyre dalyvaus apie 100 dalyvių.
Pasiruošimą varžyboms ir turnyro eigą stebės UWW delegatas - vyr. teisėjas iš Slovakijos Sernek Stanislav.
„Turnyrą su federacija organizuojame nuo 2002 metų. Pirminis tikslas buvo ruošti tuomečius jaunius dviems olimpiniams ciklams, iki Pekino olimpinių žaidynių. Turėjome būrį gabių ir talentingų imtynininkų, kuriems trūko aukšto lygio varžybų. Mūsų sumanymas pasiteisino – netrukus į Lietuvą jaunieji imtynininkai pradėjo gabenti Europos čempionatų medalius. Kaip ant mielių augo Aleksandro Kazakevičiaus, Laimučio ir Svajūno Adomaičių, Valdemaro ir Edgaro Venckaičių, Aleksejaus Školino, Roberto Budrio ir kitų jaunų atletų meistriškumas. Kiek vėliau geras tradicijas perėmė Artūras Jankauskas ir Aldas Lukošaitis. Turnyras sulaukė tarptautinio dėmesio, tapo populiarus, todėl nusprendėme ir toliau jį plėtoti. Tiesa, varžybas kasmet koregavome pagal poreikius, įsiklausydavome į mūsų trenerių rekomendacijas. Todėl kaitaliojosi ne tik sistema – nuo individualių kovų iki komandinių turnyrų, bet ir amžiaus grupės. Laikui bėgant, prie klasikų prisijungė moterų imtynių atstovės, savo jėgas išbandė laisvūnai“, – imtynių turnyro užuomazgas mena Lietuvos imtynių federacijos garbės prezidentas Rimantas Bagdonas.
Nuotraukos iš Lietuvos imtynių federacijos.
Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas