Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiandien – tarptautinė žmonių su negalia diena

Gruodžio 3-ąją pasaulis mini tarptautinę žmonių su negalia dieną, kurią 1992 m. paskelbė Jungtinių Tautų Organizacija. Šią dieną visuomenė supažindinama su negalią turinčių žmonių problemomis, primenama apie žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių visuotinumą, nedalomumą, tarpusavio priklausomumą ir ryšį bei būtinybę negalią turintiems žmonėms užtikrinti galimybę visapusiškai naudotis šiomis teisėmis ir laisvėmis be diskriminacijos.

Džiugu, kad pastaruoju metu vis daugiau paslaugų yra suteikiama asmenims su negalia, naujai įrengiama infrastruktūra pritaikoma jų poreikiams, daug dėmesio skiriama pertvarkant ir pritaikant būstą ir gyvenamąją aplinką, panaudojant specialius elementus, keičiant neįgaliesiems nepritaikytas erdves ar atliekant kitus susijusius statybos darbus. Pritaikant būstą vaikui su sunkia negalia kompensuojamos išlaidos už įsigytas techninės pagalbos priemones ar pritaikoma jų gyvenamoji aplinka.

Tarptautinės žmonių su negalia dienos proga nuoširdžiai sveikiname visus Šiaulių miesto žmones turinčius negalią, jų artimuosius ir globėjus, visus, kurie savo pastangomis, šiltu žodžiu ar šypsena padeda žmonėms turintiems negalią integruotis į visuomenę, jaustis reikalingais. Linkime Jums visiems kuo geriausios sveikatos, stiprybės ir tikėjimo ateitimi.

Tarptautinės žmonių su negalia dienos proga nuo 2021 m. gruodžio 3 d. 14.00  val. Šiaulių dailės galerijoje vyks dienos centro „Goda“ menininkų kūrybos paroda ir koncertas AKISTATOS (COUNTINIOUS). Visus 2021 metus „Godos“ dienos centro lankytojai dalyvavo Šiaulių dailės galerijos „Menopolio“ edukacinėse dirbtuvėse, tad parodos atidarymo metu bus pristatyti bendrų kūrybinių susitikimų metu sukurti darbai – kūriniai gimę ir galerijoje ir „Godos“ dienos centre.

 

Šiaulių miesto savivaldybė

Iliustracijos šaltinis www.freepik.com

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis