Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių "Dermės" mokykloje Erasmus+ projektas „Take Eco Action with STEAM“

Nuo šių metų sausio 1 dienos naujadaras „EcoSTEAM“ nuolat skamba Šiaulių „Dermės“ mokykloje. Mokykla koordinuoja ir įgyvendina KA210 Erasmus+ projektą „Take Eco Action with STEAM“, kuriame dalyvauja 4 šalių ir 5 institucijų ugdytojai ir jų 8-13 metų ugdytiniai. Projekto tikslas, tobulinti mokytojų STEAM veiklų integravimo į ugdomąjį procesą įgūdžius, skatinti ekologines idėjas, bei sukurti platformą, kurioje jie rastų EcoSTEAM veiklų pavyzdžių ir ugdomosios medžiagos. 

Nuo mokslo metų pradžios bendruomenė gyvena „Inžinerijos+ EcoSTEAM“ ritmu. Mokytojai R. Kavaliauskienė ir R. Gabrielaitis spalio mėnesį dalyvavo antruosiuose tarptautiniuose mokymuose „Engineering + EcoSTEAM“, vykusiuose Stambule, 3. Selim pradinėje mokykloje. Robotikos, inžinerijos, patyriminio ugdymo, antrinių žaliavų panaudojimo užsiėmimai mokykloje, seminarai ir paskaitos Üsküdar savivaldybėje ir Stambulo Technikos universitete mokymų dalyviams suteikė inovatyvių ir kūrybiškų idėjų bei panaudojimo galimybių savo ugdomojoje veikloje. 

Lapkričio 8 d. visų projektą įgyvendinančių institucijų EcoSTEAM klubų ugdytiniai dalyvavo nuotolinėse „Engineering + EcoSTEAM“ dirbtuvėse, kurias organizavo Stambulo 3. Selim pradinė mokykla ir robotikos mokytoja Eda Dereoğlu. Mokiniai supažindinti su robotikos dalyko esme, priemonėmis, nauda, panaudojimo galimybėmis, svarba aplinkosaugai. Üsküdar rajono mokyklos ketvirtokai pristatė savo darbo rezultatus, kas paskatino visus dalyvavusius kurti, ieškoti naujų inžinerinių ir robotikos sprendimų, kad galėtų nustebinti savo bendraamžius iš Turkijos, Graikijos, Lietuvos ir Italijos.

Švietimo mainų paramos fondas Šiaulių „Dermės“ mokyklos koordinuojamą ir įgyvendinamą Erasmus+ KA210 „Take Eco Action with STEAM“ projektą nominavo Kokybės konkurso apdovanojimams ir esame apdovanoti padėka už Žalias iniciatyvas. Esame teisingame kelyje!

Šiaulių „Dermės“ mokykla

Projekto koordinatorė Rasa Kavaliauskienė 

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas