Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Vasaros stovyklai „SAULUTĖ“ 5 metai

Minint Šiaulių miesto 785 metų jubiliejų, šių metų „Santarvės“ gimnazijos vaikų vasaros stovykla „Saulutė-5“ buvo skirta mūsų miesto istorijai. Visą savaitę mažieji stovyklautojai, kurdami savo svajonių miestą, gyveno fantazijų ir pomėgių pasaulyje. Jie kūrė sumažinto miesto modelį, kuriame, išbandydami skirtingas veiklas, kartu susipažino ir su profesijų įvairove.

Stovyklautojai dalyvavo edukacijose, kurių metu buvo supažindinama be ko šiuolaikinis miestas negali gyvuoti. Vaikų pažintis su profesijų pasauliu prasidėjo nuo įvairių transporto priemonių pristatymo. Dalyviai keliavo autobusu į Šiaulių bei Radviliškio miestų geležinkelio stotis, džiaugėsi Šeduvos retro automobilių muziejaus eksponatais. Suprasti, kas yra medijos ir dizainas, padėjo Atlantis Cinemas kino teatras ir Jaunųjų technikų centro edukacinis užsiėmimas „Foto medžioklė”. Interaktyvios ekskursijos metu stovyklos dalyviai pamatė Šiaulių dramos teatrą aktorės Nomedos Bėčiūtės akimis. Telefonijos muziejuje jie susipažino su buvusia miesto iždine. Vaikų švenčių ir pramogų studijoje „Cukraus debesys“ kartu su šuniuku Asia mokėsi dresūros pradmenų. Šiaulių jaunųjų technikų centre stovyklautojai konstravo robotus. Padedant UAB „Takoskyra“ studentams, susipažino su kirpėjo, manikiūrininko bei visažisto profesijomis. Pažintinėje ekskursijoje „Rūtos“ fabrike dalyviai susipažino su šokolado istorija, praplėtė savo žinias apie profesijas bei valandai tapo „saldžių stebuklų kūrėjais“.

Kiekvienas stovyklos dalyvis turėjo galimybę atskleisti savo svajones bei jas įgyvendinti kuriamame projekte. Kurdami kartu taip pat mokėsi ir draugiškos kaimynystės. Stovyklautojų kuriamo miesto maketas visą savaitę buvo eksponuojamas stovyklos „LEGO projektavimo centre“, kuriame apsilankę mažųjų stovyklautojų tėveliai turėjo galimybę stebėti vaikų kūrybiškumo raidą ir kartu pasidžiaugti jų pasiekimais.

Vaikų ir jaunimo dieninė poilsio ir kalbų stovykla „Saulutė-5. Svajonių miestas-785“ atšventė savo pirmąjį jubiliejų ir buvo kupina atradimų bei naujų nuotykių. Iki pasimatymo kitais metais!

Nadežda Bessarab-Bardiševičė, Marija Volodkė

Vasaros stovyklos akimirkos

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas