Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Vilniaus universiteto Šiaulių akademija išleido 1-ą absolventų vasaros laidą!

Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje įvyko vienas svarbiausių mokslo metų įvykių – išleista pirmoji vasaros absolventų laida. Diplomai buvo įteikti Edukologijos ir Regionų plėtros institutų absolventams, bei ir Mokymosi visą gyvenimą centro klausytojams. Diplomus, kaip ir dera, įteikė Vilniaus universiteto rektorius, absolventus sveikino Šiaulių miesto meras.

Nuo šių metų sausio 1 d. Šiaulių universitetas tapo Vilniaus universiteto Šiaulių akademija. Dar sausio mėnesį studijas čia baigė 172 studentai. Šį birželį Akademija išleidžia 237 absolventus: įteikti 129 bakalauro ir 61 magistro diplomai, 47 studijų pažymėjimai dalyko modulio studijų klausytojams.

Baigiančius Šiaulių Alma Mater sveikino Vilniaus universiteto rektorius Rimvydas Petrauskas, Šiaulių akademijos direktorė Renata Bilbokaitė ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

„Pirmiausia visa akademinė bendruomenė turėtume padėkoti vienam unikaliam žmogui, humanitarui, Vilniaus universiteto rektoriui, kuris itin daug prisidėjo išsaugant universitetines studijas Šiaurės Lietuvoje. Ačiū Rimvydui Petrauskui už poziciją, kad būtina išsaugoti mokytojų rengimo sistemą, priešingu atveju Lietuva būtų praradusi labai daug. Jis tai suprato, kaip mokslo misiją. Visi šiandien gaunantys diplomus, taip pat pradedate savo gyvenimo misiją, toks yra mokytojo darbas. Būkite mokytojai, mokykite ir ugdykite mūsų vaikus. Nuo jūsų priklauso, kokia bus Lietuva“, – šventėje kalbėjo Šiaulių miesto meras.

Pirmiausiai įteikti mokslo daktaro ir magistro diplomai, tada diplomus atsiėmė gausus būrys bakalaurų. Kaip ir dera, diplomus įteikinėjo Vilniaus universiteto rektorius Rimvydas Petrauskas ir Šiaulių akademijos direktorė Renata Bilbokaitė.

VU Rektoriaus padėka ir dovana įteikta ilgamečiam Šiaulių aukštosios mokyklos mokslininkui, profesoriui Vytautui Gudoniui. 

Daugiausia absolventų 2021 m. baigė šias studijų programas: bakalauro – specialioji pedagogika (41 absolventas), viešasis administravimas (19), kūno kultūros ir sporto pedagogika (18); magistro – socialinis darbas (30), viešasis valdymas (20), ekonomika (17).

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Vitalio Lebedžio nuotraukos