Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Prie Šiaulių gražinimo vis labiau prisideda verslas

Šiaulių miestą vis dažniau papuošia, žalesniu padaro vietos verslo iniciatyvos. Talkšos ežero pakrantėje, netoli Geležinės lapės šiauliečiai gali pastebėti naujų medelių. Šį kartą prie žaliųjų erdvių puoselėjimo prisidėjo UAB „Jupojos technika“ kolektyvas.  

Bendrovė „Jupojos technika“ skyrė 3000 eurų augalams prie Talkšos ežero  įsigyti. Už šią sumą buvo nupirkta ir pasodinta įvairių, taip pat ir retesnių augalų, kurie puikiai įsikomponavo į šiauliečių pamėgtos vietos apželdinimą.

Nutaikius lietingą dieną, kad medeliai geriau prigytų, UAB „Jupojos technika“ darbuotojai patys sodino rausvažiedes ievas „Colorata“, šaltekšnius „Fine line“, žefrėjaus pušis „Joppi“, taip pat buvo pasodinta japoninių sedulų „National“. Šiaulių miesto savivaldybė pasirūpino, kad už šios bendrovės lėšas būtų įrengti 2 gėlynai, kuriuose susodinti sibiriniai vilkdalgiai, įvairios viendienės, miskantai, viksvos.

 

„Remiame įvairias iniciatyvas, o šį kartą su kolektyvu galvojome, kaip galėtume prisidėti prie miesto grąžinimo. Pradžioje svarstėme galimybę tiesiog paskirti tam pinigų sumą, tačiau vėliau nusprendėme patys dar ir talkoje sudalyvauti. Nuo šiol vaikščiodami Talkšos pakrante galėsime apžiūrėti pasodintus augalus, pasidžiaugti kartu su šeimų nariais“, – sakė „Jupojos technika“ direktorius Raimundas Vaišvilas.

 

Rėmėjų lėšomis įsigytus augalus komponuoti geranoriškai sutiko padėti VU Šiaulių akademijos botanikos sodo kraštovaizdžio architektas Karolis Grušas.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija ir nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis