Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Priminimas, kaip tvarkyti žaliąsias atliekas

Prasidėjus pavasariui, kiekvienas stengiamės susitvarkyti savo aplinką, nusipjauti žolę, nusigenėti medžių šakas. Želdynų karpymo ir sodo atliekos, nukritę medžių lapai, nupjauta žolė, gėlės, piktžolės, vaisių, daržovių atliekos, medžio žievė, pjuvenos, drožlės, skiedros, smulkios medžių, krūmų genėjimo šakos yra vadinamos žaliosiomis atliekomis ir turi būti tinkamai tvarkomos.

VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras atkreipia gyventojų dėmesį, kad tinkamai sutvarkyti žaliąsias atliekas galima keliais skirtingais būdais. Jas galima kompostuoti, mesti į žaliųjų atliekų surinkimo konteinerius ar pristatyti į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles.

Vis tik specialistai pastebi, kad dar pasitaiko žaliųjų atliekų rūšiavimo klaidų. Į vieną bendro naudojimo maisto ir virtuvės atliekų konteinerį šį mėnesį buvo išmesta prie daugiabučio namo šviežiai nupjauta žolė. Deja, tačiau ji ne tik užteršė konteineryje buvusias maisto atliekas, tačiau ir prarado galimybę būti panaudota komposto gamybai.

Į bendro naudojimo maisto atliekų konteinerį metamos tik virtuvėje susidariusios augalinės ir gyvūninės kilmės maisto atliekos, riebaluotos servetėlės, pavieniai kambariniai augalai. Į šiuos maisto atliekų konteinerius griežtai draudžiama šalinti kitas atliekas.

Visa atliekų rūšiavimo abėcėlė yra pateikiama interneto puslapyje www.sratc.lt, o iškilus klausimams, kaip tinkamai rūšiuoti atliekas, gyventojai gali rašyti . Rūpinkimės savo aplinka!

VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro informacija

Miesto ūkio ir aplinkos skyrius