Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių meras: Lietuva gyvuos, kol turime tokių žmonių

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pasveikino Šiaulių miesto globėją Aušrą Tijūnaitienę, kuri Motinos dienos proga sulaukė garbingo apdovanojimo iš Lietuvos Respublikos Prezidento rankų. Ponia Aušra su vyru šiuo metu globoja 7 vaikus.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas į svečius pakvietė Aušrą ir Alfredą Tijūnaičius, žinomus Šiaulių miesto globėjus. Padėkojęs už prisiimtą atsakomybę, nuoširdumą ir kuriamą pavyzdį, meras įteikė A. Tijūnaitienei puokštę gėlių.

Sutuoktiniai šeštadienį lankėsi sostinėje, kur Prezidentas Gitanas Nausėda, Motinos dienos išvakarėse teikė valstybės apdovanojimus už nuopelnus motinystei, globai ir rūpybai. Mamas ir globėjas iš visos Lietuvos sveikinęs šalies vadovas Šiaulių miesto globėjai Aušrai Tijūnaitienei įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį. Tijūnaičiai savo rūpestį ir pagalbą yra suteikę 20 tėvų globos netekusių vaikų ir vien šiuo metu globoja 7 vaikus nuo pusantrų iki 15 metų.

 

„Jūsų pavyzdys man primena tarpukario Lietuvos šeimų požiūrį, kai svetimi vaikai būdavo drąsiai priimami į šeimas ir auginami kaip savi. Tuomet gyvavo toks šventas šeimos supratimas ir tikra tikra bendrystė. Ačiū už tą atsakingą požiūrį ir tam tikrą pasišventimą, tai, ką darote, ne kiekvienam duota, Jūs kuriate Lietuvą tikrąja to žodžio prasme. Čia ir Jūsų tėvams reikia atiduoti pagarbą, už tai, kad įskiepijo tokias vertybes. Jūs dalinate savo širdis aplinkiniams ir to gerumo daugėja“, – sakė A. Visockas.

Aušra Tijūnaitienė su vyru Alfredu Tijūnaičiu, užaugino ir nepriekaištingai išauklėjo dvi dukras. Viena dukrų jau yra sukūrusi šeimą, augina savo vaiką ir, tarsi tęsdama šeimos tradiciją, dar keturis yra paėmusi globon.

Globoti vaikus, kaip budintys globėjai, Tijūnaičių šeima pradėjo nuo 2018 metų,  nes būdami jautrūs ir neabejingi, jautė kad gali ir nori padėti vaikams, kurie negali augti savo biologinėje šeimoje.

Pedagoge vaikų darželyje dirbusi Aušra 2019 metais tapo dviejų vaikų nuolatine globėja, o 2023 metais sutuoktiniai įsteigė šeimyną „Aušra“, kad turėtų dar daugiau galimybių padėti likimo nuskriaustiems vaikams. Nuo 2018 metų savo meilę, rūpestį ir pagalbą šeima yra suteikusi 20 tėvų globos netekusiems vaikams.

 Šiaulių merui užklausus apie greta gyvenančių šiauliečių požiūrį į šeimyną, sutuoktiniai patikino, kad jų kaimynai – tikrai geranoriški, pakantūs, jų požiūris teigiamas.

„Būna, kad perskrenda kamuolys per tvorą, kaimynai nepyksta, leidžia patiems parsinešti. Supranta, kad vaikams reikalingi aktyvūs užsiėmimai“, – supratingais aplinkiniais džiaugėsi A. Tijūnaitis.

 

Sutuoktiniai prisimena, kad susipažino besimokydami vienoje mokyklos klasėje ir kitais metais jau švęs savo santuokos 40-metį.

Pusryčius kas rytą ruošiantis Alfredas sako, dedantis ant stalo kalną sumuštinių ir 10 puodelių arbatai, nes kartu su sutuoktiniais ir jų globotiniais gyvena ir Alfredo mama Ona, daug metų mokytojavusi dabartinėje V. Kudirkos progimnazijoje.  

 „Kai vienuose namuose gyvena bent trys kartos, yra labai svarbus dalykas, kuriantis didelę vertę. Vaikai mato pavyzdžius, kaip bendrauja suaugusieji, kaip kuriama tarpusavio pagarba, tikroji bendrystė. Gaila, bet šiuo metu dėl vienatvės kenčia vis daugiau senolių. Ta valstybė, kuri nemato vyresnio žmogaus ir nesistengia, kad jis būtų gerbiamas, deja, neturi stiprios ateities. Ir šiuo atveju Jūsų šeima yra gerasis pavyzdys“, – teigė Šiaulių meras.   

 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Nuotraukos Prezidento komunikacijos grupės ir Vitalio Lebedžio

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis