Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kviečiame dalyvauti diskusijoje „Ar donorystės klausimas Lietuvoje vis dar yra tabu?”

Tegul donorystės klausimas iš tabu mūsų visuomenėje virsta į diskusiją, kuri atvers naujas galimybes bei duris į žmonių ateitį! KADA? Spalio 8 dieną 14 val. KUR? Šiaulių dailės galerija (Vilniaus g. 245, Šiauliai).

Organų transplantacijų dėka pasaulyje kasmet išgelbėjama daugybė žmonių gyvybių, tačiau dar daugiau žmonių miršta taip ir nesulaukę jiems reikalingo organo persodinimo. Pagrindinė ir svarbiausia to priežastis – donorinių organų trūkumas.

Gyvybiškai svarbūs organai, kurių transplantacija ne tik pagerina recipientų gyvenimo kokybę, bet, visų pirma, gelbėja žmogaus gyvybę, yra širdis, inkstai, kepenys, plaučiai, kasa ir plonoji žarna. Taip pat gyvybiškai svarbi yra ir kaulų čiulpų transplantacija, atliekama tik iš gyvo donoro.

Dažnai organų transplantacijos svarbą suprantame tada, kai mūsų pačių ar mūsų artimiausių žmonių gyvybėms gresia pavojus, kai nuo kito žmogaus pasirinkimų (po mirties dovanoti savo organus ar ne) priklauso, kaip pasisuks tavo ateitis.

Šiaulių liberalus jaunimas kviečia Tave pažvelgti į šią svarbią, tačiau vis dar opią temą mūsų visuomenėje iš kiek kitokios pusės. Taip pat pasiklausyti savo sričių profesionalų ir pagalvoti ne tik apie savo, bet ir kitų žmonių likimus ir kiek daug tavo pasirinkimas gali reikšti kitam žmogui, laukiančiam savo ateities verdikto.

O visa tai Tavęs laukia spalio 8 dieną vyksiančioje diskusijoje – „Ar donorystės klausimas Lietuvoje vis dar yra tabu?”, skirtoje paminėti Europos organų donorystės mėnesiui.

KADA? Spalio 8 dieną 14 val.

KUR?  Šiaulių dailės galerija (Vilniaus g. 245, Šiauliai).

Rėmėjai: Šiaulių dailės galerija, Šiaulių miesto savivaldybė.

Renginys bus fotografuojamas.

Informaciją teikia  Šiaulių liberalus jaunimas

Jaunimo reikalų koordinatorė (vyr. specialistė) Dalia Vietienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas