Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kviečiame paminėti Lietuvos ir Europos jaunimo metus ir pasodinti iš Stelmužės ąžuolo gilės išaugintą ąžuoliuką

Lietuvos Respublikos Seimas ir Europos Parlamentas 2022-ieji paskelbė Lietuvos ir Europos jaunimo metais. Jaunimo metai  suteikia galimybę atkreipti visuomenės dėmesį į jaunimo situaciją ir jaunimo problemas Lietuvoje ir Europoje. 

Šiaulių miesto savivaldybė kartu su Šiaulių miesto savivaldybės jaunimo reikalų taryba kviečia visus prisijungti prie Stelmužės ąžuolo sodinuko  informacinės lentelės atidengimo renginio ir paminėti Lietuvos ir Europos jaunimo metus.

KADA? 2022 m. spalio 3 d. 17.00 val.

KUR? Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos botanikos sodas (Paitaičių g. 4,  Šiauliai)

Nacionalinė jaunimo reikalų koordinatorių asociacija kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija inicijavo „Jaunimo parko“ idėjos įgyvendinimą ir  pakvietė savivaldybes  pasodinti medį, skirtą Lietuvos jaunimo metams paminėti. Planuojama, kad šalia kiekvieno medelio bus informacinės lentelės su QR kodais, kuriuos nuskenavus bus pateikiama informacija apie jaunimui aktualias veiklas – laisvalaikį, savanorystę ir pan. Šie QR kodai bus sujungti į bendrą Lietuvos žemėlapį, kuriame bus matoma, kur ir kokiose savivaldybių vietose yra pasodinti ąžuoliukai bei kokios veiklos tose vietovėse siūlomos jaunimui.

Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos Botanikos sode pasodintas Stelmužės ąžuolo sodinukas – iš Lietuvos gamtos paminklo – apie 1500 metų senumo Stelmužės (Zarasų r.) ąžuolo – seniausio ir storiausio Lietuvos bei vieno seniausių ąžuolų Europoje – gilės išaugintas ąžuoliukas.

Jaunimo parkui skirtus ąžuoliukus išaugino ir padovanojo Stelmužės bažnytinio meno muziejaus muziejininkė Aldona Miškinienė.

Jaunimo reikalų koordinatorė (vyr. specialistė) Dalia Vietienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas