Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kviečiame susitelkti Ukrainos parėmimui!

Paremti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas bei nuo karo nukentėjusius civilius galima pervedant paramą į VšĮ „Mėlyna ir geltona“ Blue / Yellow for Ukraine sąskaitą. Iki šios akimirkos paaukota jau daugiau nei milijonas eurų ir tik su mūsų visų palaikymu galime užtikrinti pagalbos ukrainiečiams jų kovoje su Rusija tęstinumą!

 

PERVESTI LIETUVOJE:

Banko sąskaita: LT17 7300 0101 4089 4869

Bankas: Swedbank

Gavėjas: VšĮ Mėlyna ir geltona

Mokėjimo paskirtis: PARAMA

TAPTI PASTOVIU REMĖJU – AUKOTI 3 AR 5 EUR PER MĖNESĮ:

Skambinkite ar siųsti SMS numeriu 1482. Gavus SMS-atsakymą, tvirtinkite su SMS pagal instrukcijas. Kas mėnesį automatiškai pervedama 3 arba 5 EUR.

Kitus pervedimo būdus bei paramos formas rasite čia: https://www.blue-yellow.lt/lt/

 

Pagalba taip pat labai reikalinga į Lietuvą atvykstantiems karo pabėgėliams!

Jei turite laisvą butą, namą ar kambarį ir galite suteikti apgyvendinimą Šiaulių mieste nuo karo siaubo bėgantiems ukrainiečiams, registruokitės (tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys) skambindami Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Miesto koordinavimo skyriui trumpuoju numeriu 1863.

 

Jei turite laisvą gyvenamąjį plotą kitose Lietuvos vietose, suteikite būstą nuo karo siaubo bėgantiems ukrainiečiams ar pavėžėjimo nuo sienos pagalbą. Užpildyti anketą dėl galimybės suteikti pagalbą galite čia: https://stipruskartu.lt/

 

Pagalbai iš karo zonos Ukrainoje bėgantiems žmonėms lėšas renka ir Lietuvos Raudonasis Kryžius / Lithuanian Red Cross. Surinktos lėšos bus skiriamos humanitarinei pagalbai, pirmai psichosocialinei pagalbai ir pirmajai pagalbai teikti.

Aukoti galima trumpuoju numeriu 1485, auka - 5 EUR.

 

Prisidėti galima ir čia: https://bit.ly/PagalbaUkrainai

 

Lietuvos Raudonasis Kryžius / Lithuanian Red Cross taip pat telkia savanorių pajėgas pagalbai ukrainiečiams, judantiems į Lietuvą! Savanorio anketą pildykite čia: https://bit.ly/SavanoriaiUkrainai

 

Savanorių šiuo metu intensyviai ieško ir kitos organizacijos:

 

Registracija savanorystei organizacijoje Gelbėkit vaikus/Save the Children Lithuania:

 

Registracija savanorystei „Maisto bankas“: www.maistobankas.lt/reg

 

Registracija pildant anketą savanorystei Lietuvos Caritas: https://forms.gle/EkAD8iSJt4aYYr3x8

 

Registracija pildant anketą savanorystei Maltos Ordino Pagalbos Tarnyba - Maltiečiai organizacijoje: https://forms.office.com/r/E3gGXPpkvB

 

Vykstant karui kenčia ne tik žmonės, bet ir gyvūnai. Kviečiame registruotis žmones, kurie esant poreikiui galėtų suteikti laikiną prieglobstį Ukrainos gyvūnams. Registracijos anketa – https://bit.ly/UkrainosGyvūnai.

 

Kviečiame dalintis šia informacija: parodykime, jog visa Lietuva yra kartu su Ukrainos žmonėmis!

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis