Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pagelbėkime į Šiaulius atvykusiems ukrainiečiams

Šiaulių miestas kviečia prisidėti prie pagalbos Ukrainos piliečiams, kurie į mūsų miestą atvyko traukdamiesi nuo karo siaubo. Siekiant surinkti lėšų atvykusiųjų reikmėms, Šiaulių miesto savivaldybė atidarė specialią tikslinės paramos sąskaitą.

Šiaulių miesto savivaldybės Administracijos direktorius Antanas Bartulis pranešė, kad į Šiaulius atvyksta vis daugiau Ukrainos karo pabėgėlių, didesnė pusė jų – vaikai. Žmonės apgyvendinami miesto savivaldybės ir šiauliečių siūlomose patalpose.

„Kviečiu šiauliečius telefonu 1863 arba platformoje www.stipruskartu.lt registruotis, jei gali priimti pabėgėlius. Kreipiuosi pagalbos ir į verslo bendruomenę, kuri turi bendrabučius, viešbutukus ar kitas apgyvendinimui tinkamas patalpas“, – ragino A. Bartulis.

Humanitarinės paramos gabenimo į Ukrainą sistema veikia, joje dalyvauja nemažai institucijų ir stiprių nevyriausybinių organizacijų. Tačiau matomas pagalbos poreikis ir į Šiaulius jau atvykusiems. Žmonėms  reikalingi įvairiausi daiktai, vaistai, maisto produktai.

„Praktiškai išspręstas pabėgėlių sveikatos priežiūros paslaugos, mūsų poliklinikos yra pasiruošę priimti atvykusius, kuriems reikės pagalbos. Įsibėgėja ir socialinės paramos sistema. Bet taip pat reikės pinigų maisto, įvairių būtinųjų priemonių įsigijimui, kitoms nenumatytoms reikmėms. Situaciją šiuo sudėtingu laikotarpiu galima išspręsti steigiant miesto paramos fondą. Savivaldybės administracija atidarė specialią sąskaitą, kurioje būtų kaupiama tikslinė verslo ir gyventojų parama. Surinktos lėšos ir būtų skiriamos atvykusiųjų karo pabėgėlių reikmėms“, – komentavo Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius.

Lėšas į Šiaulius atvykusių ukrainiečių reikmėms galima pervesti:

Šiaulių miesto savivaldybės administracija (įm. kodas 188771865)  

Banko sąskaita

LT717180000001130027,

Šiaulių bankas, banko kodas 718000

Mokėjimo paskirtis:

„Tikslinė parama karo padariniams Ukrainoje likviduoti“  *

  • būtina tiksliai įrašyti nurodytą formuluotę.

„Nuoširdžiai dėkoju visiems, bent kiek lėšų šiam kilniam reikalui skyrusiems šiauliečiams ir socialiai atsakingai miesto verslo bendruomenei!

Bendroves, skyrusias piniginę paramą (gavę jų leidimą) norime pristatyti visiems miesto gyventojams“, – sakė A. Bartulis.

Į Šiaulius atvykusių ukrainiečių finansiniai rėmėjai:

UAB „Vonin Lithuania“

UAB „Jupojos statybinės medžiagos“

UAB „Plieno fortas“

UAB „Sovli“

UAB „Nabatėja“

UAB „Šiaulių laisvoji ekonominė zona“

Šiaulių pramonininkų asociacija
VŠĮ „Socialiniai partneriai“
UAB „Šiaulių vandenys“
UAB „Formula Air Baltic“

UAB „AR10“

UAB „Vigidas Pack“

UAB  „Langvora“

UAB „Agroconsult LT“

UAB „JDC PREKYBA“

UAB „Šiaulių techninių apžiūrų centras“

UAB „Šiaulių žemės ūkio technika“

UAB  „Kalvis“

UAB „Infes“

UAB „Putokšnis“

UAB „Ltintus“

UAB Informatikos ir ryšių technologijų centras

UAB „Toksika“

Kviečiame ir kitus Šiaulių verslo bendruomenės atstovus įsirašyti į didžiųjų rėmėjų gretas!

Prie miesto paramos fondo suformavimo ženkliu indėliu prisidėjo ir „Romuvos“ progimnazijos kolektyvas.

Didesnes ar mažesnes sumas į specialią sąskaitą pervedė per 300 šiauliečių, tarp jų – beveik pusė Šiaulių miesto tarybos sekretoriato ir Tarybos narių, per 7 dešimtis Šiaulių miesto savivaldybės administracijos darbuotojų.

Čia galima susipažinti su paramos lėšų, skirtų karo Ukrainoje padariniams likviduoti  naudojimo aprašu , rasti didiesiems rėmėjams skirtą prašymo formą  ir  paramos sutarties projektą

Pasikonsultuoti dėl paramos teikimo procedūrų galima su Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Ekonomikos ir investicijų sk. vedėja Aiste Petkuviene, mob. 8 623 75 697, el. p. .

Iki gegužės 13 d.  Šiaulių miesto paramos fonde ukrainiečiams buvo suaukota 63,4 tūkst. eurų suma.