Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pasveikintas Lietuvos kariuomenės Šiaulių įgulos vadas

Minint Lietuvos kariuomenės gimtadienį, Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pasveikino Šiaulių įgulos vadą, plk. ltn. Eligijų Rukšnaitį. Susitikimo metu aptarti bendri kariškių ir miesto projektai.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas į svečius pakvietė Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės vadą plk. ltn. Eligijų Rukšnaitį. Miesto vadovas pasveikino Šiaulių įgulos vadą Lietuvos kariuomenės dienos proga, prie puodelio arbatos pasikalbėta apie sudėtingą kariuomenės kūrimosi laikotarpį tarpukariu, aptarti bendri dabarties projektai.

Šiaulių meras pasidžiaugė jau daug metų vykstančiu glaudžiu miesto bendradarbiavimu su Lietuvos kariuomene ir jos padaliniais. Ypač Savivaldybės vadovą džiugina prasidėjusios naujo karinio miestelio statybos. Užbaigus projektą, 7,8 ha. ploto miestelyje įsikurs vienas jauniausių kariuomenės vienetų – „Žemaitijos“ brigados Kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionas.

Artūras Visockas apgailestavo, kad kol kas stringa tolimesnės geležinkelio atšakos projekto įgyvendinimas. Šiuo metu nutiesta geležinkelio vėžė baigiasi prie įvažiavimo į Šiaulių LEZ teritoriją. Valstybė vis neskiria finansavimo, reikalingo užbaigti geležinkelio statybą, kuriuo galėtų naudotis tiek pramoninėje teritorijoje įsikūręs verslas, tiek Lietuvos kariuomenė.

„Ilgainiui užmezgėme tikrai draugiškus santykius ne tik su Lietuvos kariuomenės padaliniais ir vadovybe, su Šiauliuose tarnybą atliekančiais NATO junginių kariais. Aviacijos bazės žmones kviečiame dar aktyviau įsijungti į miesto gyvenimą, dažniau lankytis kultūros ir sporto renginiuose“, – kalbėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Krašto apsaugos ministerijos prašymu, dalis Šiaulių LEZ numatytos teritorijos buvo paskirta kariuomenės tikslams. Šiaulių miestas investavo į Šiaulių oro uosto infrastruktūrą, takus ir peroną, kuriais dabar gali naudotis ir karinės oro pajėgos.

„Jei sulaukiame orlaivių, jautresnių riedėjimo dangos kokybei, tariamės, kad jie būtų statomi atnaujintoje dalyje, savo ruožtu, mes civiliniams skrydžiams taip pat užtikriname kuo geriausias sąlygas. Nuolatos bendradarbiaujame su SĮ Šiaulių oro uostas“, – sakė Eligijus Rukšnaitis.

Šiaulių miesto meras KOP Aviacijos bazės vadui įteikė šaliką su miesto simbolika.

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis