Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Po 13 metų respublikinė policijos ir visuomenės šventė sugrįžta į Šiaulius

Policijos ir visuomenės šventės toliau keliauja po įvairius šalies miestus ir po 13 metų sugrįžta į Šiaulius. Šiemet tradicinė ir gyventojų pamėgta šventė vyks atnaujintame Šiaulių miesto centriniame parke (Žemaitės g.). Šventės šūkis – „Pažink policiją iš arčiau“.

11 val. miesto katedroje bus aukojamos Šv. Mišios už policiją. Po Mišių iškilminga policijos pareigūnų rikiuotė 12 val. atžygiuos į centrinį miesto parką, kur vyks iškilminga pareigūnų apdovanojimo ceremonija.

Vienas svarbiausių šventės akcentų – Lietuvos policijos mokyklos kursantų priesaika, kurią stebės ne tik jų artimieji, bet ir visi šventės svečiai ir dalyviai.

Susirinkusius linksmins Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras, dainuos atlikėja Živilė Gedvilaitė.

Kaip visuomet, šventės dalyvius džiugins keturkojai policijos pagalbininkai – tarnybiniai šunys demonstruos savo įgūdžius, o raitosios policijos žirgai atliks parodomąją programą.

Šventėje bus galima pamatyti policijos naudojamą specialią techniką, automobilius, motociklus, ginklus, šarvuotį, policijos vadavietę. Efektingus vairavimo triukus rodys Lietuvos kelių policijos tarnybos motociklininkai  kartu su motoakrobatais.

Visi norintys galės išbandyti LAKD saugos diržų efektyvumo ir automobilio apsivertimo imitavimo įrenginius.

Daug pramogų ir staigmenų laukia mažiausių šventės dalyvių. Jiems paruošta daug edukacinių veiklų, kurias galės išbandyti kartu su savo tėveliais.

Šventę vainikuos įspūdinga policijos antiteroristinių operacijų rinktinės ARAS kovinė operacija, kuriai įvykdyti bus pasitelkti Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparniai.

Parke bus įrengtos įvairių policijos padalinių ekspozicijos, jose galėsite išsamiai susipažinti su jų naudojama įranga, technika, metodais, pabendrauti su pareigūnais.

Kviečiame visus rugsėjo 25 d. 12 val. į Šiaulius!

Atvykusiųjų prašome laikytis galiojančių saugumo reikalavimų.