Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Saulės mieste pirmą sykį vyks tokios didelės ekstremalaus bėgimo varžybos

Lietuvos ekstremalaus bėgimo rinktinės nariai intensyviai ruošiasi birželio 8-11 dienomis Vengrijoje vykstančiam Europos ekstremalaus bėgimo su kliūtimis (OCR) čempionatui. Viena iš paskutinių repeticijų prieš Europos pirmenybes – jau šį šeštadienį, gegužės 27 dieną, Šiauliuose vyksiančios „OCR Lietuva-Ekstremalus bėgimas“ varžybos. Lietuvos ekstremalaus bėgimo asociacijos („OCR Lietuva“) organizuojamos varžybos kasmet pritraukia vis daugiau dalyvių ir siekia šį sportą populiarinti visoje šalyje. Saulės mieste tokios didelės OCR varžybos vyks pirmą sykį.

„Tai bus vienos iš paskutiniųjų varžybų Lietuvoje prieš Europos čempionatą. Pats nekantrauju sulaukti šių varžybų Šiauliuose ir, manau, tai visiems rinktinės nariams bus puiki proga pamatyti ko trūksta, įvertinti savo formą, kas padės vėliau ruošiantis Europos pirmenybėms“, - sakė Lietuvos ekstremalaus bėgimo federacijos prezidentas Renaldas Bugys.

R. Bugys pats ne kartą viešėjo Vengrijoje, o taip pat yra dalyvavęs Europos čempionatuose ir net tapęs prizininku. Jo teigimu, „OCR Lietuva“ organizuojamose varžybose tikrai netrūks kliūčių, kurios atitinka europinius bei pasaulinius standartus, todėl ir Šiauliuose sportininkai galės pajausti itin aukštą trasos įrengimo lygį.

„OCR Lietuva-Ekstremalus bėgimas“ renginys šeštadienį Šiauliuose, šalia „Geležinės lapės“ skulptūros startuos 12 val. su intriguojančiais profesionalų startais. Jų laukia maždaug 6 km trasa su daugiau nei 20 įvairiausių kliūčių. Būtent čia bus galima išvysti Lietuvos rinktinės narius.

13 val. bus duotas startas mėgėjams. Čia laukiami visi, norintys išbandyti savo jėgas, ar tiesiog pažinti OCR sportą. Priešingai negu profesionalų varžybose, mėgėjai galės finišuoti net ir neįveikę vienos ar keleto kliūčių ir taip gauti medalį.

13.30 val. prasidės nemokamas moksleivių bėgimas. Jiems taip pat nėra būtina įveikti visas kliūtis, bet bus bėgama ta pačia trasa. Organizatoriai rekomenduoja bent pabandyti įveikti kliūtis, nes kiekviena iš jų yra tarsi mažas apdovanojimas, suteikiantis daug gerų emocijų ir papildomos motyvacijos.

14.30 val. prasidės nemokamas bėgimas vaikams. Jiems bus paruošta speciali trasa, garantuosianti neišdildomus įspūdžius. Trasa bus skirta vaikams nuo 5 metų, bet jei juos lydės tėveliai, tai amžius nebus ribojamas.

„OCR Lietuva“ yra sulaukusi daugybės teigiamų atsiliepimų apie surengtas varžybas Vilniaus Vingio parke, Kazlų Rūdoje. R. Bugys neabejoja, kad Šiauliuose staigmenų sulauks net ir patyrę bėgikai.

„Kiekvieną kartą stengiamės išnaudoti miesto galimybes. Šiauliuose šalia bus Talkšos ežeras, todėl tikrai lauks vandens kliūtis. Kaskart varžybose atnaujiname arba pridedame naujas kliūtis, todėl tikrai staigmenų bus ir siūlau jas išbandyti“, - teigė R. Bugys.

Po varžybų Šiauliuose liks dvi savaitės iki Europos OCR čempionato. R. Bugys sako, kad Lietuvos sportininkų lygis, lyginant su kitomis Rytų Europos šalimis, yra tikrai neblogas, todėl iš Vengrijoje tikimasi grįžti su apdovanojimais. Juolab, kad Vengrija nėra kalnuota šalis, todėl trasa bus panaši į tas, kuriose vyksta varžybos Lietuvoje, ypač iš bėgimo pusės.

Ekstremalaus bėgimo varžybos „OCR Lietuva” finansuojamos Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Lietuvos ekstremalaus bėgimo federacijos informacija

Manto Daškevičiaus nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis