Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose lankėsi Estijos ambasadorė

Estijos ambasadorė Kai Kaarelson su darbiniu vizitu lankėsi Šiaulių mieste. Pirmiausia diplomatė dalyvavo susitikime Šiaulių miesto savivaldybėje, vėliau lankėsi Vilniaus Universiteto Šiaulių akademijoje, Tarptautiniame Šiaulių oro uoste, bei vienoje verslo įmonėje.    

Estijos Respublikos ambasadorė Lietuvoje Kai Kaarelson darbinio vizito į Šiaulius atvyko kartu su Estijos Ambasados Vilniuje patarėju Martu Tarmaku, viešnią pasitiko Estijos Garbės konsulas Šiaulių, Panevėžio ir Utenos apskrityse Gintaras Sluckus. Delegacija pirmiausia apsilankė Šiaulių miesto savivaldybėje, svečius priėmė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

 

Susitikimo metu trumpai pristatyta Šiaulių miesto istorija, demografinė, ekonominė ir švietimo situacija, investicinė aplinka, pasikeitimai, kurie mieste įvyko pastaraisiais metais. Meras informavo, kad Savivaldybė remia besikuriančius verslus, skiria stipendijas studentams, dalyvauja pritraukiant į miestą medikus ir trūkstamų specializacijų darbuotojus. Pasidžiaugta, kad mieste veikia 8 estiško kapitalo įmonės, o Estijos verslas yra trečioje vietoje pagal tiesiogines užsienio investicijas (po Vokietijos ir Švedijos). Pagal Šiauliuose pagamintos produkcijos eksporto kryptis, Estija patenka į populiariausiųjų šalių dešimtuką.

Ambasadorė Kai Kaarelson akcentavo, kad būtina kiek įmanoma greičiau gaivinti dėl pandemijos susilpnėjusius turizmo, kultūros ir verslo ryšius tarp Estijos ir Lietuvos miestų. Nors Šiauliai turi Estijoje miestą-partnerį Pernu, ambasadorė teigė, kad galėtų tarpininkauti Šiauliams mezgant bendradarbiavimą ir su Tartu, kuris yra antrasis pagal dydį Estijos miestas ir turi panašiai tiek pat gyventojų, kaip Šiauliai.

 

Po susitikimo Savivaldybėje, Šiaulių miesto meras kartu su svečiais vyko į Vilniaus Universiteto Šiaulių akademiją, pristatytas STEAM centras. Delegacija taip pat apžiūrėjo Tarptautinį Šiaulių oro uostą, industrinio parko ir Šiaulių laisvosios ekonominės zonos teritorijas. Estijos ambasadorė dar lankėsi ir bendrovėje NMF Porolon.

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis