Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose – ypač gausios šventiškai nusiteikusios policijos pajėgos

Po 13 metų pertraukos į Šiaulius sugrįžo tradicinė ir gyventojų pamėgta policijos ir visuomenės šventė. Įspūdingas renginys vyko atnaujintame Šiaulių miesto centriniame parke, jį panoro pamatyti minios šiauliečių.

Po Šiaulių katedroje už Lietuvos policiją aukotų Šv. Mišių, iškilminga policijos pareigūnų rikiuotė žygiavo į centrinio miesto parko estradą. Šventė prasidėjo sveikinimų, apdovanojimų ceremonija.

„Lietuva yra paskendusi formalizme, pareigūnai – popierizme. Labai svarbu tą formalizmą atskiesti žmogiškumu, tai leistų pareigūnų darbą atlikti labai labai gerai ir nuolat siekti tikrojo teisingumo. Girdėkime savo žmogiškąjį pradą, jį auginkime, tada turėsime visai kitokią Lietuvą. Noriu pasveikinti kiekvieną pareigūną artėjančios Angelų sargų dienos proga, visų pirma, kaip šeimos žmones – tėčius ir mamas, sūnus ir dukras. Tegul Jus lydi sutarimas ir namuose, ir darbe“, – sveikindamas susirinkusius kalbėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Šiaulių miesto meras Lietuvos policijos profesinės šventės proga už vertybių kūrimą ir policijos darbo puoselėjimą įteikė padėką  Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalistinių tyrimų tarnybos viršininkui Vaidui Kazlauskui.

Renginio metu už nepriekaištingą tarnybą policijos pareigūnus apdovanojo ministrė A. Bilotaitė ir policijos generalinis komisaras R. Požėla. Iškilmingoje šventės dalyje žiūrovai galėjo pamatyti ir Lietuvos policijos mokyklos kursantų priesaiką.

Šventės metu parodomąsias programas demonstravo Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras, kinologai su keturkojais policijos pagalbininkais, raitosios policijos grupė, Lietuvos kelių policijos tarnybos motociklininkai kartu su motoakrobatais motociklininkais.

Bene laukiamiausias reginys buvo policijos antiteroristinių operacijų rinktinės ARAS parodomoji kovinė operacija, kuriai įvykdyti buvo pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis ir ARAS šarvuotis.

Šiauliečiai šventėje galėjo apžiūrėti policijos naudojamą specialią techniką, automobilius, motociklus, ginklus, šarvuotį, policijos vadavietę. Mažiesiems dalyviams buvo paruošta daug edukacinių veiklų, kurias jie galėjo išbandyti kartu su savo tėveliais. Parke veikė įvairių policijos padalinių ekspozicijos su policijos naudojama įranga, technika, metodais. Norintieji galėjo išbandyti saugos diržų efektyvumo ir automobilio apsivertimo imitavimo įrenginius. Susirinkusiems dainavo šiaulietė atlikėja Živilė Gedvilaitė.

Lietuvos policijos tarnyboje šiuo metu dirba beveik 8 tūkst. pareigūnų.

 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Vitalio Lebedžio nuotraukos