Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulius pasveikino NATO pajėgų vadas

Nuoširdžiausius linkėjimus Šiauliams ir jo gyventojams perdavė NATO integravimo pajėgų Lietuvoje vadas Peteris Nielsenas. NATO karininką ir jo komandą priėmė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.  

Tikrąją Šiaulių gimtadienio dieną į miestą atvyko svarbus NATO svečias, mero Artūro Visocko kabinete apsilankė NATO integravimo pajėgų Lietuvoje vadas Peteris Nielsenas su komanda.  

Kalbant apie karą Ukrainoje ir kitus, tame tarpe ir energetinės krizės iššūkius, Peteris Nielsenas patvirtino, kad NATO pajėgos Lietuvoje yra kaip niekada sustiprintos ir parengtos greitam reagavimui į bet kokias grėsmes. Lietuva jau 18 metų yra pilnavertė didžiausio aljanso dalis. Dar nuo 2004 metų kovo NATO šalys pradėjo siųsti savo karius ir naikintuvus saugoti Baltijos šalių oro erdvės, dabar Lietuvoje yra įsikūrę nepalyginamai daugiau NATO sausumos pajėgų.

Simbolinėje miesto gimtadienio ceremonijoje sudalyvavęs NATO integravimo pajėgų Lietuvoje vadas Šiauliams negailėjo gerų žodžių.

„Man visada labai malonu lankytis Šiauliuose. Jūsų miestas yra įrašytas NATO žemėlapyje, čia yra labai svarbus karinis objektas – Karinių oro pajėgų Aviacijos bazė, kur budi NATO oro policijos misijos orlaiviai. Nuoširdžiai dėkoju už paramą NATO pajėgoms, už ilgametį bendradarbiavimą. Laimingo gimtadienio – Šiaulių miestui ir visiems jo gyventojams“, – linkėjo Peteris Nielsenas.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas svečiams aprodė Pasaulio teisuolių skverą ir pakvietė Peterį Nielseną Šauliuose apsilankyti spalio pradžioje, kai planuojama įkasti simbolinę kapsulę būsimojo karinio miestelio pamatuose. NATO atstovams taip pat įteikti vadinamojo Spaudos ąžuolo sodinukai.  

 

Informacijos ir nuotraukų autorius Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis