Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šimtametė Bronislava šiauliečiams linki sveikatos ir sėkmės

Šiaulių šimtamečių gretas papildžiusią Bronislavą Kemtienę jubiliejaus proga aplankė Šiaulių vicemeras Justinas Švėgžda. Prieš visą amžių ir keletą dienų gimusi senjorė dabar dienas leidžia Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose. Pastaroji įstaiga jau tampa tikru ilgaamžių rojumi, šiuo metu moderniuose namuose ant Rėkyvos ežero kranto gyvena jau trys šimto ir daugiau metų sulaukę gyventojai, tarp jų – ir vyriausia šiaulietė.  

Puokštė rožių, Šiaulių miesto mero Artūro Visocko pasirašytas linkėjimas, piniginė dovanėlė ir jubiliejaus juosta  šiandien buvo įteiktos 100-ąjį gimtadienį pasitikusiai Bronislavai Kemtienei. Jubiliatę aplankė Šiaulių vicemeras Justinas Švėgžda ir Metrikacijos skyriaus vedėja Vilma Melenienė.

„Miela Bronislava, sveikiname Jus su išties neeiliniu gimtadieniu. Įstojote į labai solidų ilgaamžių klubą, nes kiek žinome, šiuose globos namuose šiuo metu gyvena net trys šimtamečiai. Kuo geriausių Jums metų, perduodu linkėjimus ir nuo Savivaldybės mero Artūro Visocko, sveikinimai nuo visos Šiaulių miesto bendruomenės“, – teikdamas dovanas linkėjo J. Švėgžda.

 

Sukaktuvininkei užrišus jubiliejaus juostą, į šventę susirinkę globos namų gyventojai ir darbuotojai užtraukė „Ilgiausių metų“. Pasidarius bendrą nuotrauką, Justino Švėgždos paprašyta Bronislava Kemtienė tarė linkėjimą visiems šiauliečiams.

„Visiems geros sveikatos, sėkmės ir džiaugsmo“, – su šypsena veide linkėjo šimtametė.

 

Šventėje dalyvavusi jubiliatės dukra Birutė pasakojo, kad mama gimusi Žemaitijoje, Barstyčių miestelyje. Augo didelėje darnioje šeimoje, turėjo keturis brolius ir tris seseris, buvo pati jauniausia. Įgijusi siuvėjos specialybę, neskubėjo ištekėti, sulaukė, kol iš tremties grįžo jos įsižiūrėtas jaunuolis iš gimtojo miestelio. Susituokę 1958 metais Kemtai atvyko į Šiaulius, čia įsidarbino, užaugino sūnų ir dukrą. Dabar gali džiaugtis taip pat dviem anūkais ir dviem proanūkėlėmis.

Pasak aplinkinių, Bronislava visada labai pozityviai nusiteikusi, be jokio pykčio, šviesios nuotaikos – tai, tikriausiai ir yra jos ilgaamžiškumo receptas. Būdama jaunesnė ji labai mėgo lankytis prie jūros, mielai stebėdavo krepšinio rungtynes.  

   

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis